torsdag, maj 03, 2007

Valborgsrapport.

Puh, det är helt klart så att sviterna av Valborgsfirandet sitter i ännu. Men vilket firande! Egentligen började den långa festen redan i lördags med att SLIK fyllde 70 år. SLIK står för Selja Långlets Idrottsklubb och är alltså idrottsklubben där vi bor. Stefan har väl varit med där i hela sitt liv typ och är väääldigt engagerad (lite för engagerad om du frågar mig) , både som lagkapten för innebandylaget och i festkommiteen. Festen var väldigt lyckad och väldigt blöt. Det dansades mycket styrdans och liknande. Vi avslutade med efterfest hos Hasse i granngården. Klockan sju på morgonen vaknar jag av att jag inte har en utan två killar i sängen. Sticko, Stefans kompis, var på besök för han ville låna potatis (!). Det skulle tydligen göras pyttipanna i granngården och när Sticko ändå var och snodde potatis av oss passade han väl på att krypa ner i sängen och snacka lite med oss. Sånt händer bara i Långlet.

Trots att vi var ganska möra i söndags så var ju en Uppsala-trip inplanerad. Så det var bara att packa ihop sig och åka in i bilen. Partypatrullen jag, Stefan, Jimmy och Hasse var på väg till Valborgsfirande. Väl framme i Uppsala checkade vi in hos Stefans syster och begav oss ner för att mjukstarta Valborg med Kvalborg, som vi fyndigt kallar det i Uppsala. Det blev en ganska lugn söndagskväll för det som skulle komma dagen efter. Valborgmorgonen började med champagnefrukost, eller snarare roséfrukost. Som vanligt var vi sena och tog inte plats i ekonomikumparken förrän vid lunchtid. Där var det folk vill jag lova, har aldrig varit med om dess like. Det verkar som att Valborgsfirandet i Uppsala växer för varje år. I Parken träffade vi lite kompisar till mig innan vi stack iväg till Birger Jarl för en liten eftermiddagsutgång. Återigen visade det sig vara väldigt bra att vara polare med schyssta Micke, en av Birgers vakter, som släppte förbi oss i den gigantiska kön. Väl inne på Birger fick jag kraftiga flashbacks från mina Uppsalaår. För där var jag nästan en av inventarierna. Haha. Träffade en massa gamla vänner och bekanta och var så lycklig! Roligaste var nog att träffa Karin, Simon och Toffe, före detta partyeliten.

Efter några timmar på Birger med väldigt många drinkar begav sig partypatrullen hem på grillfest. Jag somnade en timme och det var ganska skönt. För sen var det dags för utgång igen. Birger även denna gång. Mötte upp Therese på vägen dit och det var helt lovely att träffa henne. Det blev så klart Birger även på kvällen. Det hela avslutades på Max på stora torget. Jag, Therese och Stefan beställde in ungefär allt de hade på menyn och åt upp en fjärdedel. Resten ryckte vi ner i en Maxbox. Vi tog med oss maxboxen till Jalla, som är ett kebabhak. Där satt Toffe och Simon som glatt fyllde på boxen med kebab. Det var en härlig box. I alla fall så tyckte Filip det som åt upp lite av innehållet när vi mötte upp honom och Kimen på Stora Torget. Efter ett antal asgarv om saker som hände förr i tiden så åkte jag och Stefan för sjätte gången taxi hem till hans syster för att avsluta Valborgsfirandet vid femtiden. Så hade vi hållit igång i 21 timmar. 21 timmars fest tär på en, det märktes inte minst dagen efter. Jag försökte bota bakfulleriet med en kladdig pizza på mitt älskade Venedig. Sen for vi hem till Mora. Och det är ju som man brukar säga: Borta bra, men hemma bäst.

Inga kommentarer: