onsdag, mars 04, 2009

Två bra saker

Känner mig liksom sur i dag. Allt känns trist liksom. Har dock glatt mig åt två saker
1) Thaivagnen har öppnat igen vid Klocktorget
2) Jag har fått mycket positiv feedback på veckans ledare om E-ämnen i mat

Dessvärre är dessa två inte särskilt förenliga eftersom jag vet att det tillsätts väldigt mycket E621, alltså glutamat, i thaimat. Typ hur mycket som helst. Googla Kinamatssyndromet ska vi få se själva.

Män hatar kvinnor och jag hatar mig själv för att jag inte läst män som hatar kvinnor. Jag är ju en riktig deckartjej, säkert mer än många andra, men ändå har jag inte läst boken. Varför, frågar jag mig. Nu hatar jag att jag inte kan bestämma mig för om 1) jag ska gå och se filmen utan att läsa boken, 2) om jag ska turboläsa boken och hinna se filmen på bio, eller 3) om jag ska läsa boken i lugn och ro och sen se filmen nr den släpps på DVD. Det här får tillskrivas som dagens i-landsproblem.

4 kommentarer:

Karin Jansson sa...

Hej!
Jag måste bara få råda dig till att läsa boken först, "Män som hatar kvinnor", och se filmen en annan gång. Böcker är alltid bra mycket bättre än filmen, och har du sett filmen först kan du inte läsa boken sen. :)

Lycka till med beslutet :)

Anonym sa...

Hummm.... Jag har läst boken men inte sett filmen. Så om vi två ser den tillsammans och sen läser du boken kan vi ju därefter disskutera vem som gjort rätt!!!!

Fast kanske ska du läsa boken först. Om du inte vill se filmen på bio, för då kanske du måste se den först för att hinna. Och ser du den på bio först vet du ju vad som händer och då är det inte lika kul att läsa boken. Men om du ändå ser filmen först och sedan läser boken har du ju två böcker till i serien, och dom kan du ju läsa innan du ser filmen....

Klart som korvspad va?!!!

Tjing
Sol jenny

Hanna sa...

... och nu har jag hittat till dig! :)

Hej Sofia!

Jag såg 'Män som hatar kvinnor' häromdagen utan att ha läst boken innan eftersom jag känner ett starkt motstånd mot böcker som "alla andra" läser. Min upplevelse av filmen var fantastisk, och till skillnad från mina vänner som läst boken satt jag skruvad av spänning i biofåtöljen under hela filmen. Jag kan alltså starkt rekommendera att se filmen utan att läsa boken (du kommer att förstå alla undermeningar ändå)!

Jag har hört ett rykte om att du åkte Tjejvasan en timme snabbare än mig utan att träna!?!! Hur gör man??!!

Anonym sa...

jag kan berätta att jag precis har samma dilemma! vill gärna läsa boken först, men jag vill se filmen på bio nu på fredag..jobbigt, i-lands problem