måndag, mars 30, 2009

Ny tid, ny vecka

Det blev ju sommartid i går. Det känns mest som ett skämt faktiskt. Så jag lämnar det utan att kommentera det faktum att det fortfarande känns som helvetes jäkla vinter.

Så snabbt som den här helgen har gått. Jag fattar ingenting. Nyss var det fredag och jag såg ut så här, tillsammans med två vackra rosa buketer; en från Matilda och en från arrangören.



Det blev en mycket lyckad kväll och jag klarade mig från felsägningar och andra pinsamheter på scen. Kändes lyxigt att få scenmakeup och hår. Det hoppas jag får vara med om fler gånger. När det hela var slut runt elva var jag så trött att jag hade kunnat somna stående. Åkte hem med alla påsar efter lite mingel, mat och surr och landade i sängen runt halv ett. Sedan i lördags morse har det känts som om jag har värsta bakfyllan, haha. Det är ju en omöjlighet.

Det finns en sak som jag under flera veckor skjutit på framtiden. Städa ur mina, Stefans och våra gemensamma garderober så att vi kan riva resten av övervåningen. I lördags var det då dags, trots att jag var extremt motvillig. Mamma och pappa kom och hjälpte till, thank God. Efteråt var det som en befrielse. Jag skänker inte så mycket till välgörenhet men kläder skänker jag en massa. Tillsammans fick Stefan och jag ihop fyra proppfulla sopsäckar. Ungefär resterande hälft av mina kläder packades ner i kartonger och märktes noggrant. Det känns nämligen rätt onödigt att ha små taighta partyklänningar, kjolar med hög midja, smala jeans och så vidare i garderoben eftersom jag kan ha dem nu eller typ ett år framöver (för ett halvår efter förlossningen ska jag banne mig i dem).

Nu är det inte en pinal kvar på övervåningen och tur var väl det när den här mannen kom med en kofot i högsta hand i morse:

Bästa, bästa svärfar har tagit ledigt hela veckan för att bygga vårt badrum och lite på de andra rummen för att jag ska slippa gå igenom det höggravid i sommar och för att allt ska vara klart innan bebisen kommer. Det kallar jag världens bästa blivande farfar. Stefan är så klart också hemma och när jag for för ett par timmar sedan regnade det före detta beståndsdelar av vår övervåning ner på gården. Ett handfat här och en garderobsdörr där. Ska bli så skönt att få ur det sista gamla och få två nya rum samt ett badrum. Längtar!

I går var det också en plockdag fram till att Matilda och Tobias dök upp smed nybakade morotkakor. Åh så gott det var. Vi fördjupade planerna för "Spring in Milan 2009". Jag ska nu hitta tag i ett hotell och sen drar vi förmodligen 1-5 maj. Hurra vad skoj det ska bli att få lite italiensk vårluft. Efter planering for familjen Davidsson/Magnusson hem och jag lagade lasagne, en sån där ska jag längtat efter i flera veckor men som inte smakade fröken särskilt bra när det kom på tallriken. Har varit många sådana matupplevelser på sistånde. Misstänker att det har med det i den växande magen att göra.

Återigen: T A C K för alla fina kommentarer och lyckönskningar. Önskar alla en riktigt bra start på veckan.

6 kommentarer:

Nina sa...

Om du kommer i gamla partystassen efter 6 månader blir jag mäkta imponerad.
För mig har det gått 1 år och jag tampas fortfarande med oönskade former.
Det var banne mig inte lika enkelt som man trodde att loosa allt. Ok, att vikten gick hyfsat snabbt(tacka ammningen) men sen att bli "thight" igen är en annan femma.

Jag önskar dig en graviditet utan krämpor och bristningar. Du har en himla mysig tid framför dig med en liten varelse som kommer göra sig till känna genom sparkar och slag ;)

Kram

Sofia sa...

Haha, okej det var väl optimistiskt. Men man måste ju ha mål. Fast kanske realistiska.

Hoppas också att de värsta krämporna är över nu, känns som det. Hur mådde du under din graviditet? Längtar sjukt mycket efter första sparken, Måse hem och läsa på när de kan komma :)

Kram kram.

Karin sa...

Va fin du var:)Vill också bli omgjord-nu med 20+ kg..
Mina mini sparkar kom i v 22 kanske..och nu i v 33 så är det volter-en disco bebis kommer här i Maj.
Ta hand om dig och liten och ja jag ska prata med Freddan ang Lattemorsor på stan.
Kram Karin

Nina sa...

Klart man ska ha mål. Alla är vi olika, du kanske bara rasar allt och ser precis ut som innan.

Jag mådde helt underbart hela grav, inget illa mående eller krämpor. Blev lite tufft när jag gick 18 dagar över tiden men det sluta på en match vikt på +20kg och endast lite bristningar runt naveln :)

Min lilla boxare började ganska sent med sina rörelser men jag fick desto mer senare delen av grav. Men det är helt underbart när de börjar sparka och när man trycker på magen och du får en knuff tillbaka *magiskt*

Marie sa...

Hej Sofia !! Du va sååå snygg i den korallfärgade klänningen i fredags :) !! Åååå jag bara älskar skorna - var har du köpt dom ???Ha en bra kväll // Marie

Sofia sa...

Marie: Tack så mycket :) Det blir jag glad av att höra. Skorna (om du menar de i lila lack?) är ett höstfynd från den där skoaffären som ligger underst i Kupolen, har glömt namnet. Har sett att de har liknande. De är superlätta att gå i.