tisdag, april 14, 2009

Bara en dags till...

... ledigt hade suttit fint. Men nu är man tillbaka i verkligheten. Vilket ju iofs är rätt bra, för fler dagars ledigt hade varit rent ohållbart för vår verksamhet. På de flesta företag kan man ju med gott samvete gå hem på ledighet och konstatera att "Jahapp, nu hann jag inte mer den här veckan". Så funkar det inte riktigt när man gör tidning av det slag jag gör. Man ska ju ut med en tidning i alla fal, oavsett om man varit ledig eller ej. Därav mer jobb på kortare tid.

Det var alldeles underbart lyxigt att vara ledig i fyra dagar. Känns som om jag inte varit hemma en påsk på evigheter. Är nästan alltid utomlands då. Nåja, hemmapåsken innehöll en massa kul. I fredags for vi upp till stugan i Garberg där Stefans föräldrar firade påsk. Vi åt mest, känns det som. Han dock även med skön fika i solen hos Solan och Tommy:



Skotertur bland sorbetliknande snö. Sista turen för i år. Tur det eftersom jag fick värsta nojan om att det skulle hända mig och magen något.



Vi åkte uppför brant backe och kom till utsiktsplats. Stefan hittade skojig (?) skylt.



Jag och putmagen solade oss.



Sen bar det av hem till stugan igen. Lena hade tagit med sig ungefär all påskmat man kan tänka sig. Det var så mycket att det knappt fick plats på bordet. Och gott var de också. Jag fick så klart ingen nubbe i år, men det fick resten:



Efter mat och mys åkte vi hem. Kändes lagom med en dag i Garberg, är inte helt förtjust i alkoholkulturen där.

Så var det lördag och dags för nästa besök i stuga. Denna gång våran i Venjan, som nu blir dubbelt så stor. Stefan och pappa drog el, mamma och jag promenerade och sen fick jag en riktigt slut på energi-dag. Halvsov fram till påskaftonmiddagen hemma hos farbror Olle.

Påskdagen var stora umgängesdagen. Först kom min exkollega Jeanette och fikade. Så dök Stefans Stockholmsboende kusin upp och fikade. Sen åkte vi på umgänge on tour innan vi landade i Långlet igen och fick besök av Nina, Rickard och lilla Rocky. Mycket trevligt. Jag utnämner Rocky till en av de sötaste ettåringar jag någonsin sett.
Sedermera kom även fröken Emelie och Benny på besök och vi sprakade igång gasolgrillen för första gången i år. Mums för grillat, jag vill ha det varje dag.

Igår var det måndag, fast ändå söndag och jag gjorde ingenting på hela dagen förutom att läsa böcker och tidningar. Svängde iofs ihop en trerätters, grillat of cource. Oxfilé kändes som en värdig avslutning på denna påskhelg.

Den här dagen får gärna gå snabbt. Vill hem till bingen nu. Verkar som om alla vill det. Tv, bok och katt. Känns som en lyckad kombo ikväll.

1 kommentar:

Nina sa...

Det var roligt att få hälsa på i Långlet och se vart fröken Westman rotat sig.
Kanon fint har ni fått det.

Vi får ta ett återbesök i sommar och använda Rocky för att "barnsäkra" och kika på övervåningen.

Tack, för de fina orden om vår lilla grabb :)

Kram och hälsa karln din.