lördag, januari 02, 2010

Nytt år

Jag har varit en katastrofal bloggare den här julen. Men jag haft liksom levt i en mysvärld och knappt hängt vid datorn något, än mindre haft någon skrivlust. Kanske behövde en bloggpaus, vad vet jag. Nu känner jag mig dock lite bloggsugen så här kommer en update.

Sedan sist... har vi varit i Venjan på all inclusive-vistelse hos mor och far. Det var dags för den allra sista renoveringsspusselbiten att falla på plats - en trappmakeover. Är så synd att jag inte tagit en klassisk före-bild på trappen. Men om man säger ås här; lackad, grymt sliten furu. Riktigt, ruggigt ful. Liksom drog ner helhetsintrycket. Det är ett minne blott nu för vi har fått världens snyggaste trappa! Bildbevis kommer. Hur som helst så kunde vi inte vara hemma medan trappen gjordes om på grund av det starka limm som användes. Så vi åkte på stugmys i två dagar och två nätter. Stella hade med sig sin sprillans nya resesäng men eftersom det var så sablans kallt på golvet så ville jag att hon skulle sova hos mig (eftersom Stefan och jag sov i varsin säng i våningssängen). Jag och Stella på 90 cm säng varav lilla fröken tog upp 75 procent när hon stökade runt. Resterande typ två cm skulle jag sova på och det gick sådär. Dessutom var det fullmåne så både jag och Stella sov dåligt. Hon måste ha fått den där varulvsgenen av mig, hennes morfar och hennes farfar som alla har svårt att sova när de är fullmåne.

Förutom lite taskig sömn så var dagarna i Venjan underbara. Och det var verkligen all inclusive. Mamma servade med mat, bredde mina mackor på morgonen och bäddade till och med våra sängar. Lyx! På tisdagen drog vi till Sälen en vända och fikade med Therese och Sven på Fjällbagarn samt spanade in Experium.

I onsdags eftermiddag återvände vi till bygatan. Borta bra men hemma bäst. Märker stor skillnad på Stella när hon är borta och hemma. Hon trivs bäst här helt enkelt. Har också märkt att hon blir stressad och orolig om det är mycket folk och ljudnivån hög. Därför ställde vi in de befintliga nyårsplanerna som var att fira med ett stort härligt gäng i Älvis. Kändes inte så roligt om Stella skulle bli ledsen och orolig. Istället flyttade mamma, pappa, Ludde och Ida sin nyårsfest från Venjan till Långlet. Det kändes lagom i år. Vi åt skaldjur i gott sällskap, skrattade och skålade in det nya året med god champagne. Roligt också att få fira med Ludde och Ida, som äntligen kom från Uppsala. Stella fick de mest bedårande små rosa, vita och silvriga Adidas-sneakers av sin morbror och Ida i julklapp. Och på tal om snygga märkesbarnkläder så var Stefans kusin Lotta som bor i Helsingfors med sin familj här och fikade i går på dan. Hennes yngsta dotter Emmie är tre år och den lilla prinsessan har bara haft coola märkeskläder... som hon nu växt ur. Med sig hade Lotta en hel säck typ med helt underbara flickkläder från märken som Gant, Esprit, Mexx, Nike, Converse m.m. Jag tappade det totalt och blev så himla glad för alla kläder.

Nu kunde man ju tycka att jag skulle uppdatera med en hel drös bilder... men dessvärre har det blivit nåt knas med kortläsaren och jag orkar inte fixa det just nu. I morgon kommer jag dock sparka liv i och leka loss med vår sprillans nya digitala systemkamera med bildstabilisering. Det blir grymma bilder vet jag eftersom jag testade lite igår när den anlände med lillebror kameraproffset. Åh vad jag saknat en riktig kamera de veckor jag varit utan och bara haft en liten kompaktkamera.Det är så roligt att kunna ta bra bilder när man fått ett sånt fint objekt som Stella att ta bilder på.

Gott Nytt År alla som läser! 2010 kan bli hur bra som helst!

Inga kommentarer: