tisdag, januari 19, 2010

För det är ingen vanlig dag...

... för det är min och pappas födelsedag. Hurra, hurra, hurra!

Jag är som ett barn när jag ska fylla år; kan inte sova natten före och vaknar tidigt på morgonen. I natt/morse var inget undantag. Annars vaknar jag aldrig när Stefan går upp... men det gjorde jag i morse så klart och låg och väntade förväntansfull. Så kom han sjungandes med bricka. Det är ju inte ås jättekul att bjuda en som går på Cambridge-diet på födelsedagsfrulle men en kopp te fick jag i alla fall. Stefan är verkligen hur bra som helst på att köpa presenter. I morse fick jag två presentkort på skönhetsbehandlingar och - som jag önskat mig en längre tid - en glassmaskin. Nu ska här laboreras med olika glassorter (när jag gått ner alla kilon dvs). Tack finaste älsklingen!

När Stefan åkt till jobbet somnade jag om och vaknade inte förrän halv elva då jag väckte Stella Söt. Vi hade en mysdag innan jag packade in henne och vagnen i bilen för en runda på stan. Hann med besök på jobbet samt lite shopping.

Det är ju faktiskt så att min älskade far fyller 60 år i dag och mamma bjöd på middag på Berget. Det serverades oxfilé med rotfrukter och rödvinssås. Själv tog jag en soppa. Kändes så där när mamma stod och stekte oxfilén samtidigt som jag vispade ihop min soppa. Men min oxfilétid kommer!

Efter middagen var det presentöppning. Jag fick en mycket otippad, men mycket uppskattad present; en fotoskrivare som jag kan använda att göra album av. Dessutom var den rosa. Toppen! Och så fick jag en tavla jag önskat mig under en längre tid. Min morfar vad konstsamlare och har lämnat efter sig hur mycket fin konst som helst. Den tavla jag önskat mig tillhör dock även mamma och pappas favoriter så den har hängt i deras vardagsrum. I dag plockades den ner och fick följa med till Långlet. Lycka! Här följer några bilder från dagen.









Till pappa hade jag köpt flera olika delikatesser som han gillar, bland annat två påsar praliner från Mora Choklad samt ett Amaroenvin.Mycket uppskattat. Det roligaste var dock när han fick 60-årspresenten från alla oss; mamma, jag, Stefan, Stella, Ludde och Ida. En New York-resa i vår. Gubben blev paff och som Stefan sa "den minen skulle vi haft på bild". Så roligt när någon blir så glad och överraskad.

Något otippat slog till under dagen... Stefan har smittat mig med sin eländiga förkylning. Och jag som verkligen aldrig blir sjuk. Det var två år sedan jag var förkyld och jag kommer inte ihåg när jag hade feber sist. Nu känns det som jag har det och är allmänt eländig. Hoppas, hoppas att det inte bryter ut och framförallt att Stella klarar sig.

Nu ska jag avsluta den här underbara födelsedagen i sängen med ett gäng glossiga magasin. Gonatt!

2 kommentarer:

Sofia Nylander sa...

Stort grattis till dig Sofia ;-)
Och krya på dig!
Kram Sofia

Sofia sa...

Tack Sofia! :)
Kram S