söndag, januari 10, 2010

Soppa it is

Söndag. Dag fyra med Cambridge-sopporna. Det går bra nu! Efter att ha sovit tolv timmar i natt så kom jag över tröttfasen och gick in i energifasen, känns det som. Underbart. Jag vill göra hur mycket som helst. Dessutom känns det ju sjukt inspirerande att jag i går fick igen ett par byxor jag hade innan jag blev gravid. De satt inte bra, men jag fick i alla fall igen dem. Därför var det inte ett dugg synd om mig när vi var på svärmors 55-årsmiddag igår och de andra åt avokadopaj, helstekt oxfilé och pannacotta. Jag åt min pulversoppa med glädje och kryddade den med curry. Det viktigaste är att inte tycka synd om sig själv när man går på diet, för det är inte synd om mig. Jag har själv valt att äta lite som jag vill under graviditeten. Och nu får jag ta konsekvenserna av det.

Helgen har varit bra. I går fick vi besök av Agneta och Ronnie och deras lilla Linus, som är tre veckor yngre än Stellisen. Vi gick i samma föräldragrupp och även profylaxgrupp tillsammans så det var kul att träffas igen nu när bebisarna tittat ut. På onsdag börjar även barngruppen på BVC och det ska bli kul.

I dag gick jag upp sent, efter tolv, och Stefan gick upp med Stella vid halv tio när hon vaknade. Så skönt att vara ligga och dra sig. Och jag behövde det. Nyss hade vi besök av mamma, pappa och mormors kusin som var på besök från Stockholm. Jag har ju obefintligt med släkt och den här damen har mamma fått kontakt med efter en släktträff i Helsingborg i höstas. Vi skulle ha åkt med men det var så tätt inpå förlossningsdatumet så vi vågade inte. Hur som helst så var det väldigt trevligt med släktbesök. Det är lustigt det här med släkt och Stefan och jag har konstaterat att det räcker med att en av oss har stor släkt, eftersom hans är massiv.

Nu har Stefan tagit med sig Stella på en handlingstrip. Känns så konstigt att vara ensam hemma. Ska ta och börja sortera mina fem ton kläder och fortsätta flytta in i dressingroomet.

Här kommer lite blandade bilder på Stella (så klart), vår nya familjemedlem Isis som är det vackraste katten i världen samt Ramses, som vägrar dricka vatten ur annat än direkt ur kran. Färskt ska det va! Och så en bild på min sida det vita sovrummet. Gungstolen som jag hittade på grannens vedhög har fått flytta in där Stellas säng stod.











7 kommentarer:

Marie sa...

Åh gud så söt hon är!!! Ha en trevlig kväll

Karin sa...

Vad fin hon är ert lilla hjärta! Och så sjukt lik sin far :) Vilken underbar gungstol, har letat efter en liknande själv men hittade en annan variant på svärmors lada. Inte riktigt lika vacker som de där gamla "snirkliga" men den får duga tills vidare :)

Kul att det går bra med sopporna, funderar på att köra nått liknande själv faktiskt... Är dock lite orolig för tiden efter soppa - risken är ju att man går upp allt om man inte har "tänkt om" helt?! Men iofs, har man väl bestämt sig så borde det funka...

Sofia sa...

Tack Marie :) Båda tjejerna är sötast, Stella och Isis.

Anonym sa...

vad har du för kamera? :) väldigt fina bilder :)

ulrika sa...

Hej! Jag menade verkligen inget illa,tänkte faktiskt att du säkert har stenkoll, men en av mina katter va helt plötsligt väldigt intresserad av att hoppa upp i Filips säng,det va bara av omtanke som jag skrev inget annat.Fina bilder,på både katt och Stella.

MondayGirl sa...

Fina bilder och vilka sjukt blåa och fina ögon Isis har!
Stella är söt som vanligt också =)
Kram

Lisa sa...

Sööötis!
Du, vad använder du för en kamera?
Sov gott :)
kramar!