Sätt ugnen på 200 grader (vanlig) eller 180 (varmluft). Skiva en rödlök i tunna skivor och låt svettas med en påse babyspenat i en stekpanna så att vattnet avdunstar (annars blir fritattan så vattnig). Smörj en ungsfast form och fördela spenat/rödlöksblandningen i den. Strimla en halv burk soltorkade tomater och em frp kladdig fetaost i formen. Vispa ihop åtta ägg, 1 dl mjölk och ev lite creme fraiche, salt, peppar, en pressad vitlöksklyfta och en knivsudd sambal. Slå äggstanningen i formen. Toppa med urkärnade kalamata-oliver. In i ugnen i 20-30 minuter till frittatan stelnat och fått färg. Servera med en god grönsallad med olivolja och flingsalt.
Tänkte visa en stilstudie av Stella när hon vänder sig.
Bara armen kvar.
I did it again!
Och tillbaka. Sjukt nöjd! (Och söt).
Nepp nu ska jag ta emot middagsgästerna.
3 kommentarer:
Hej Sofia! Men åh vad duktig hon är Stella! Och super söt! :)
Vad fint ni har det hemma hos er...precis sådär har vi tänkt att göra med våran trapp sen om vi köper huset...det är ju så sjukt snyggt!! =)
Sen tänkte vi sätta upp panel på väggarna å måla vitt.
Hur mår ni? Fortfarande sjuk?
Kram /Lotta
Å Gud så glad jag blir att du har börjat dela med dig av recept igen, soppdieter i all ära :-). Jag tittar in här sporadiskt på utkik efter just recept. Du har en fantastisk fantasi när det kommer till matlagning!! Jättekul och jättetack! Fortsätt, snälla...
Mvh M.K
M.K: Tack för dina ord som gjorde mig riktigt glad! :) Eftersom jag tycker att det är sååå kul med mat och eftersom min hemliga dröm är att bli matskribent så ska jag fortsätta matblogga. Kul att du gillar´t! :)
Skicka en kommentar