onsdag, januari 27, 2010

Frittata och stilstudie i vändning

Älskar verkligen spontanitet. Kom på att mamma och pappa drar på resa till först Thailand och sen Hong Kong i morgon och att vi inte kommer få se dem på ett tag. Så jag bjöd dem på spontanmiddag. Kul! Det blir frittata som är en riktig favvis hos mig. Så gott och så lätt. Bara att stoppa i vad man har hemma i princip, ja förutsatt att man har ägg då. Jag gör fritatta utan potatis eftersom jag inte äter potatis nu.


Sätt ugnen på 200 grader (vanlig) eller 180 (varmluft). Skiva en rödlök i tunna skivor och låt svettas med en påse babyspenat i en stekpanna så att vattnet avdunstar (annars blir fritattan så vattnig). Smörj en ungsfast form och fördela spenat/rödlöksblandningen i den. Strimla en halv burk soltorkade tomater och em frp kladdig fetaost i formen. Vispa ihop åtta ägg, 1 dl mjölk och ev lite creme fraiche, salt, peppar, en pressad vitlöksklyfta och en knivsudd sambal. Slå äggstanningen i formen. Toppa med urkärnade kalamata-oliver. In i ugnen i 20-30 minuter till frittatan stelnat och fått färg. Servera med en god grönsallad med olivolja och flingsalt.

Tänkte visa en stilstudie av Stella när hon vänder sig.

Bara armen kvar.



I did it again!



Och tillbaka. Sjukt nöjd! (Och söt).



Nepp nu ska jag ta emot middagsgästerna.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Hej Sofia! Men åh vad duktig hon är Stella! Och super söt! :)
Vad fint ni har det hemma hos er...precis sådär har vi tänkt att göra med våran trapp sen om vi köper huset...det är ju så sjukt snyggt!! =)
Sen tänkte vi sätta upp panel på väggarna å måla vitt.

Hur mår ni? Fortfarande sjuk?

Kram /Lotta

Anonym sa...

Å Gud så glad jag blir att du har börjat dela med dig av recept igen, soppdieter i all ära :-). Jag tittar in här sporadiskt på utkik efter just recept. Du har en fantastisk fantasi när det kommer till matlagning!! Jättekul och jättetack! Fortsätt, snälla...
Mvh M.K

Sofia sa...

M.K: Tack för dina ord som gjorde mig riktigt glad! :) Eftersom jag tycker att det är sååå kul med mat och eftersom min hemliga dröm är att bli matskribent så ska jag fortsätta matblogga. Kul att du gillar´t! :)