torsdag, januari 28, 2010

Veckans finest

I dag känner jag mig sådär sprudlande glad och det toppades med den bästa nyheten jag hört på mycket länge. Mindre roligt är dock att Stellisen fått sitt tremånadersvaccin i dag. Eller ja, själva spruttillfället gick strålande. De satte en spruta i varje ben, hjärtat pep till men sen var det bra. Mindre roligt har det dock varit nu på kvällen för hon mår inte bra alltså. Är ledsen och kinkig och det gör ont i mammahjärtat. Nu har vi gett en alvedon, vilket hjälpte. Längtar till i morgon bitti då biverkningarna ska ha gett vika. Stackars liten!

På BVC vägdes och mättes det i vanlig ordning. Kurvan är verkligen tipptopp och hon väger numera 6430 g. Det är galet så snabbt det går. BVC-sköterskan konstaterade också att fröken Jemthans är väldigt tidig i utvecklingen eftersom hon både vänder sig och greppar saker. Tydligen så vänder de flesta bebisar sig från rygg till mage först vid fem månaders ålder och Stella gjorde det vid tre. Jag vet inte varför men på nåt sätt blir man väldigt stolt som mamma, haha.

Väl hemma igen kom finaste Malin på besök och vi tog en härlig promenad med massa babbel. Det är så roligt med såna vänner! Tack för i dag gumman, du är en av de absolut bästa i mitt liv.

I dag hade jag till en början noll idéer vad det gäller middagsmat. Tinade en påse kycklinglårfiléer och stod och grubblade över vad jag skulle göra med dem. Lårfiléerna är nästan godare än bröstfiléerna om de är bra tillagade eftersom de inte tenderar att bli torra. Jag strimlade dem och stekte hårt i olja och kryddade ordentligt med rosmarin, flingsalt med smak av Karl-Johansvamp och en väldigt god vitlökspeppar jag har. Sköljde olika typer av grön sallad; ruccola, mache och babyspenat, skivade en halv rödlök och halverade körsbärstomater. La även lite smulad getost och strimlade soltorkade tomater på salladen och så klart kycklingen. Ringlade över en dressing gjord av en klick Johnnys senap, typ en matsked honung, lite rapsolja, en skvätt vit balsamvinäger och så klart salt och peppar. Blev verkligen en sjukt bra kombo med rosmarinkycklingen som harmoniserade bra med getosten och den sötaktiga dressingen. Try it!



Ni kommer snart att märka vilka som är mina favvisingredienser. Ja, getost är en. Jag är helt galen i det alltså!

Nu ska jag tända upp alla hundratals (nästan) värmeljus som står och väntar i sina Ittala-stakar. Undrar vad värmeljuskostnaden för den här familjen är på en månad? Det är skitsamma för det är myyyyys. Härligt för övrigt att det snart är helg, som det ser ut kommer det hända en massa kul då med start i morgon.

1 kommentar:

johanna sa...

det är spännande att gå på bvc varje gång och få väga & mäta, vi har inte vart där med molly på så länge så det ska verkligen bli kul att se tösens vikt på torsdag! ett års kontroll. molly vände sig också vid 3 månader, och när dem väl börjat med det så går det undan sen... hon är så söt lilla stella! ha det fint