torsdag, januari 21, 2010

Nöjd, så nöjd

I jante-Sverige är det väl knappast tillåtet att känna sig riktigt nöjd över saker och ting, men det ger jag blanka fan i eftersom jantelagen är bland det värsta jag vet. Tyvärr sitter den rätt starkt i det område jag bosatt mig i. Hur som helst. Just nu känner jag mig sjukt nöjd över två saker.

1) Att jag i dag är inne på min 15:e dag med bara soppa. Jag hade sagt 14 dagar men eftersom jag ändå är förkyld och inte känner nån smak kan jag likaväl fortsätta. Kilona har rasat, jag kommer t.o.m i ett par av mina jeans. Det känns underbart och jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Att gå ner är som en drog för mig. Hoppas jag drar i bromsen i tid denna gång. Det ska jag göra, så att det inte blir som förra gången.

2) Unga fröken Jemthans nattning är jag sjukt nöjd över att jag fått till. Tidigare har hon varit svårnattad, vilket varit konstigt eftersom hon är sjukt lätt att söva dagtid, bara att lägga ner henne så somnar hon. Kvällarna har varit en annan femma och jag eller Stefan har fått lov att vagga henne till sömn i famnen. Jag la upp en strategisk plan för att få till nattningen lättare. Och nu, nu är det bara att lägga henne i sin säng med sina gosedjur, sjunga en sång, stoppa om henne, släcka och gå ut. Vips så somnar hon. Sååå. Nöööjd.

I dag är jag friskare. Tur att jag har ett grymt immunförsvar så att en förkylning håller i sig blott en dag. Konsulterade BVC i morse som tyckte att Stella skulle vänta med vaccinet eftersom hon kan ha en infektion i kroppen. Så det får bli på tisdag istället. Eftersom jag är friskare så drar jag till Ikea i em med mamma. Farmor tar Stella två timmar innan Stefan kommer hem. Såg nyss att Ikea säljer ut Kramfors, vår soffa till halva priset. Kan mycket väl bli en ny klädsel. Och säkerligen en del annat.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Klart man ska vara nöjd när saker och ting går bra! =) helt rätt.
Får man fråga hur bra CambridgeKuren fungerar, kilovis?
krya på dig

Sol Jenny sa...

Självklart ska man var nöjd... eller man, VI. Och vi kan va mer än det vi ska va STOLTA. Vi ska berömma både andra och oss själva. Du är superduktig Fia som renoverar fixar och donar, lyckas hålla dieten och samtidigt ta hand om din söta dotter. Och jag är stolt över mig själv som vunnit tävlingen i skolan och får åka till Australien. Å va vi är bra!

Jag tycker i alla fall att det är helt ok!! Man behöver ju inte mena att man är bättre än andra bara för att man är stolt över sig själv.

Sol Jenny

Anonym sa...

Flytta! :)

Karin sa...

Ha ha....där kom den som ett brev på posten-Anonym skriver Flytta.
Avundsjuka är inte bra i längden lilla du.Gör någonting med ditt liv istället.

Tycker att det är kanon att någon säger att-Ja jag är Nöjd.
Att väga stå för att man bantar och är grymt nöjd med sina resultat-det är inte många tjejer som gör det.Goo Fia.

Själv är jag nöjd med att jag har ätit soppa i 2 veckor och fick på mig mina nya jeans efter 25 kilo som jag gick upp under mina graviditet.Hurra för oss.

Anonym sa...

Hej!
Jag tycker också ABSOLUT att man ska våga säga att man är nöjd & stolt över sig själv och saker man gör! Tror att fler skulle vilja göra det, men vågar inte p.g.a att vissa stör sig på det då.
Jag har även själv kört rena kurer med Cambridgesoppor. Och jag tycker att man är riktigt duktig när man klarar det. Framförallt när man älskar god mat lite för mycket,som jag.
Men som min massör sa; Känner du för att stoppa i dig nå gott ibland, så gör det utan dåligt samvete. För det är när man grubblar över att man stoppat i sig godsaker som det fastnar på kroppen;)
Heja Sofia!
Jenny F som fortfarande inte vet hur man gör för att inte stå som anonym!

Sofia sa...

Haha, gud så roligt att komma hem till dessa kommentarer.
Anonym1: Jag har ju, som jag skrivit tidigare, inte vägt mig så jag vet ärligt talat inte. Men jag skulle gissa på kanske sju, åtta kilo.

Sol Jenny: Helt rätt. Fan va grym du är som vann resan till Aussie. Det ser jag fram emot att läsa om!

Anonym feglort: Faaan va trött jag blir på såna som dig. Dock var det inte helt otippat att få en sån kommentar. Bara så att du vet så bryr jag mig inte om eventuell jante i närheten, så jag tänker inte flytta. Sorry.

Karin: Du e grym! Vi är grymma! Morsor it is. Så underbart med jeansen, bara de som inte kommit in dem och sen gjort det kan förstå. Ringer och babblar snart. Saknar dig. Kram.

Jenny F: Ja visst ska man våga stå för att man är nöjd. Och det är så tråkigt med dessa missunsamma/avundsjuka som "stör sig" eftersom man vet att det bottnar i dåligt självförtroende/självkänsla. Kul med en till som provat ren kur, man är faktiskt grym om man klarar det! :) Är precis som du, älskar god mat lite för mycket. Mat är lyckan i livet (bland en del annat). Tack för kommentaren, jag blev glad. Kram.

Anonym sa...

Miss U puss Åsa