lördag, oktober 25, 2008

Rökt fisk, rom och älghjärta

Grannskapet är sannerligen generösa. I veckan när jag kom hem hängde en påse fisk på dörren. Storfiskar´n och grannen Lasse, snällaste Lasse, hade fiskat och rökt. Samme Lasse brukar skörda i sitt land och komma med det till mig, hur lyxigt är inte det? I går var det dags igen. På dörren hängde en påse laxöring och hemmagjord fiskrom. Nu har Lasse ringt tre gånger sedan i går kväll och frågat om jag smakat romen. Det börjar med andra ord bli dags att göra det.

Per, Maria, Hasse och vi samlades för lite grannmys igår. Sen kom Jörgen med sötungarna Daniel och Molly. Med sig hade de rökt älghjärta. Det ska också provsmakas i dag. Jag och kidsen sjöng Singstar tills de höll på att somna med micken i hand. Då bäddade vi ner oss i Hästens istället. I brist på barnböcker fick jag hitta på egna sagor. Riktigt kul faktiskt och barnen somnade gott. Sen fick de bäras hem. Då somnade jag.

I dag är det en ljuvlig dag. Stefan har dragit på innebandymatch i Malung. Själv ska jag ladda hem glada låtar och sen flytta ner det sista i köket. Eventuellt blir det också en loppistur med med svärmor. I kväll kommer trevligaste paret Matilda och Tobbe. Så roligt att umgås med dem.

Inga kommentarer: