tisdag, mars 13, 2012

Elakt

Nackdelen med bloggvärlden är ju alla fegisar, missnöjda med sitt eget liv och sitter bakom sina skärmar och tar ut sin eget skit på andra. De vågar skriva kommentarer de aldrig i hela världen skulle våga säga face to face. En stark, nöjd och välmående människa skulle nämligen inte ens komma på tanken att göra något sånt.

Jag började skriva igen för en vecka sedan. Inte en endaste liten person av de som läser har kommenterat. Utom en. Och det är just en sån där feg liten rackare. Se själva under inlägget VM i fula miner. Denne skriver www.viktvaktarna.se. Jag tar det så klart som en hint om att jag borde gå ner i vikt. Och det kanske jag borde, men det är inte vad det här handlar om. För det handlar om just det jag beskrivit inledningsvis och det som komma skall.

Eftersom jag i många år jobbat med min självkänsla, som tyvärr inte är den bästa alla gånger och handlar främst om en sak - mitt förhållande till min kropp - så skulle jag ljuga om jag sa att jag inte påverkades av kommentarer som den. För det gör jag. Den där personen med bristande självkänsla kände ett litet stick i magen. Som tur är har jag en massa andra områden där min självkänsla är god och som jag får styrka av. Det som gör mig mer ledsen är att det finns andra som dagligen får en massa glåpord, på nätet eller i verkligheten, och som har dålig självkänsla rakt igenom. De kanske inte har det där andra som de kan må bra av.

Jag tycker att ni som levererar skit till höger och vänster ska se er om i er egen kammare. Jag lovar, skiten sitter egentligen där.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så vacker och strålande. En fantastisk person. Folk är avundsjuka, så avundsjuka så att de blir elaka. Så är det. Ge dem inte din energi. Lycka till!!

Karin sa...

Stå på dig Sofia! Håller med dig om att det inte finns något mer fegt än att hacka och kommentera andras utseende anonymt (eller ens med namn angivet) på nätet - för det är ingen som gör något sådant direkt till den det gäller. Vuxenmobbing på hög nivå. Och visst sätter du huvudet på spiken när du skriver att det handlar om den andra personens självkänsla - för det är ju just vad det handlar om. Tyvärr!

Sedan är jag glad att du börjat skriva igen och jag är väl en av dem som läser men inget kommenterar är jag rädd... Men inte desto mindre uppskattar jag att du delar med dig av ert liv - ska skärpa mig :).

Skickar en styrkekram!

C.Rockmyr sa...

Bra skrivet!

Hanna sa...

Bra skrivet som sagt! Vad less man blir på folk som betér sig så, men det är dom som äger problemet egentligen som du skrev. Å du- jag vill passa på att tacka för uuuuuunderbaaaara recept i tidningen :), lagade kyckling med parmaskinka i helgen- satan i gatan så göttans :). Är skitkul å få lite inspiration å tips då man själv e värdelös på å hitta på nya maträtter- så nu tittar jag m spänning varje gång de kommer ut, haha mvh / Hanna

Sofia sa...

Tack för många fina ord :)

Nina sa...

Lätt att säga men svårt att göra, alltså TA INTE ÅT DIG.
Finns ingen anledning att lämna en sån fåning kommentar och dessutom inte våga stå för den.
Du har absolut ingen anledning att vara missnöjd med din kropp och du är vacker precis som du är. Så ego boosta dig lite med att du är grymt duktig på att skriva,vacker, har en underbar man, en underbar dotter som är söt som socker, hus, vänner och det är just detta den stackarn är så avundsjuk på!
Så stå på dig och sug åt dig av oss lite mer positiva människor!
Massa kramar

Therese♥ sa...

Väldigt bra inlägg! Förstår inte heller poängen med att vara elak på nätet och allra minst i verkligheten. Mvh. Therese.

Therese♥ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ulrika sa...

Jag har bara träffat dig en gång.. Via en bekant, så dök jag och sambon lite ofint (oinbjudna) upp hos er på förfest... Såg dig sen på tv och på det viset hittade din blogg. Har följt den sen dess och saknat inläggen då det varit långt mellan dem. Har varit en osynlig läsare, utan att kommentera, men nu kände jag att jag var tvungen att skriva!!
Du är snygg, har en underbar familj, ett vackert och unikt hem och ett fascinerande jobb. Tråkigt bara att folk inte kan glädjas åt det allt det fina i ditt liv, utan måste ge utlopp för sin gnagande avundsjuka genom att vara elaka...
Håll huvudet högt och skaka av dig skitsnacket, du ska vara mycket stolt för den du är och vad du åstadkommit i livet!! Du glädjer många, inte minst med dina fantastika recept, så njut av det istället och försök ignonera den svenska avundsjukan....