tisdag, november 11, 2008

Ordning och reda

Ä n t l i g e n är köket nedflyttat. Mamma är en klippa och en organisatör utan dess like som skapat grym ordning och reda. Tack bästa mamma!

Nu ska jag ta tag i tråkiga saker som att tömma diskmaskin och hänga tvätt. Sen blir det sänggång.

Tänkte att jag skulle klargöra en sak efter en kommentar jag fick efter ett tidigare inlägg. Jag har absolut inget emot överviktiga människor och jag dömer ingen efter antal kilon på vågen. När jag skrev om de feta småstadstjejerna i illasittande kläder så var det för att beskriva hur de såg ut. Man får säga att en person är fet, det är inte samma sak som att tycka att den personen är mindre värd för att den har för många kilon på kroppen.

Däremot så tycker jag att alltför många människor är ohälsosamt överviktiga i samhället idag. Och mycket riktigt så uppmärksammas ju det här som ett folkhälsoproblem. Jag tycker att man ska ta hand om sin kropp och äta bra mat och röra på sig regelbundet. Inte minst för att man mår bättre både psykiskt och fysiskt. Jag har själv varit betydligt mulligare när jag var yngre och inbillade mig att jag var lycklig så. Men det var en lögn och det bästa jag gjort för mig själv är att gå ner de där kilona (som faktiskt var ganska många). Nu ser jag till att ha en bra balans. Jag äter väldigt hälsosamt i veckorna, utan godis och kakor och grejer. På helgerna däremot äter jag som jag vill och njuter av det.

Nu var det skrivet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

MMmm håller med dig i din åsikt kring hälsa... jag kan också tycka det är fel att kalla någon fet (befogat eller ej). Men varför är det då OK att kalla någon smal eller spinkig?? Vet inte hur många gånger jag fåt kommentaren "Men guuuud va smal du är". Har då bra lust att säga "ja, å guuuud vad tjock du är".
Ha en bra dag, sund eller ej ;)
Sol Jenny

Anonym sa...

Hej Fia!
Tycker att du kan skriva tjock hur mycket du vill.

Personen som skrev anonym kommentaren sitter säkert bakom data skärmen med sina +kilon och "dömer" dig..-Bara för du är SMAL skrev han/hon.

Inget fel med att säga att en människa är tjock/fet om de är det.Är ju REN fakta. Man ogillar inte människan för det.

Så alla tjockisar är ni missnöjda gör något åt det. Ni andra njut av kilona. Det är bara mer att tycka om ;)

Ha d gott gumman
Kraaaam

Sofia sa...

Vilka kloka kommentarer tjejer!
Jenny: Det är precis som du skriver, att det ska vara okej att hela tiden säga att någon är smal. Kontra nån gång och se vad du får för reaktion ;)

Nina: Precis, du har så rätt så rätt! Jag tycker också att fler med extrakilon borde göra nåt åt sin situation, enbart för deras egen skull.

Anonym sa...

Jag dömer inte Sofia för att hon är smal. Jag dömer ingen beronde på hur de ser ut däremot hur de ev beter sig. Ordet Smal tycker jag klingar bättre än Fet, själv föredrar jag Överviktig eller Tjock. Visst är jag tjock, men försöker hitta kläder som sitter bra vilket inte är så lätt alla gånger. Kanske därför de tjocka tjejer på Förjan inte såg ut att passa i sina kläder. :) Satt bakom skärmen gjorde jag inte, men däremot framför den. Svårt att se något bakom den, och stående är inte så bekvämt då det är långt ner till tangentbordet. ;) Inte alltid så lätt att tappa de där kilona. Tror inte att nån som ser mig gissar att jag går på spinning, bodypump samt styrketränar i min storlek. Går att vara tjock och vältränad med. :)

Så, jag tycker att ord som spinkig, fet, fetto är negativa ord och som kan såra nån mer än att höra ord som smal, tjock eller överviktig. :)

Med hopp om en vit vinter!

Sofia sa...

Vi fortsätter.... själva grejen med Färjantjejerna var att de definitivt inte klädde sig efter vikt, utan snarare tvärt om. Det var ju det som var halva grejen.
Jag vet att det inte är lätt att tappa vikt, tro mig. Bra att du kämpar på och tränar. Själv tycker jag att det absolut effektivaste sättet är att dra ner ordentligt på kolhydrater och sen satsa på lågintensiv träning som snabba promenader och styrketräning. Då brukar det rassla till, speciellt om man kör helt kolhydratsfritt i ett par veckor.