lördag, november 17, 2007

Långpromis och urstädning

Så skönt det var med fredagskväll igår. Jag gjorde kanske världens godaste thaisoppa med kyckling och grönsaker. Hemligheten bakom thaimat heter glutamat. Glutamat is the shit. Säkert inte nyttigt, men jävlar va gott. Årets glögg är en riktig höjdare. Faktiskt så god att vi fick i oss hela två koppar var i går kväll. Idol var ganska trist och det måste vara någon form av skandal att Andreas inte åkte ut. Han ser ut som något som uppträder på en väldigt lokal revy.

Idag har det varit soft lördag i Långlet, precis så som jag vill ha det. Efter frulle blev det en lååång snabb höst/vinterpromenad. Det var till och med så att man fick sätta på sig solglajjerna. Så härligt väder är det i Mora idag. Vi har också, finally, lyckats städa ur garderoberna på undervåningen. Nu står fyra (!) säckar kläder och väntar på att bli körda till Röda Korset. Känns faktiskt riktigt bra att ge bort dem, för det här med att sälja begagnat har aldrig varit min grej. Jag är för lat.

Nu är älskingen på match och jag ska ha några kvalitetstimmar för mig själv. Förutom lite tråkig städning så blir det nog en tur till solariet och ett långt varmt bad med oljor. Ikväll ska vi eventuellt ha spelkväll med bästa grannarna Maria och Per. Jag har dock hört ryktas om att det är EM-kval ikväll. Innan jag vet ordet av så kommer väl minst halva grabbligan att ockupera våran 52-tummare. Jaja, jag kan ju spana efter både Anna och Therese som är på plats i Spanien för att se matchen live. Anna rapporterade nyss direkt från Madrid att det var mycket bra shopping. Gah va sugen jag blir på weekend. Det blir nog en snart!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Glutamat=inte bra alls.

LÄS HÄR (och ursäkta för hetsen, jag är helt klart Anna Skipper-skadad. Borde skaffa mig ett nytt jobb):
Ämnet kan ge överkänslighetsreaktioner som allergiska besvär, huvudvärk, svettning, halsbränna, tryck över bröstet och illamående. Ämnet har också anklagats för att orsaka en mängd allvarligare sjukdomstillstånd, inklusive fosterskador, vredesutbrott, epileptiska anfall om man är epileptiker, astmaanfall, djupa depressioner, tillväxtproblem, försenad tillväxt, hormonstörningar, leverskador, nervskador, försämrad syn (eftersom glutamat kristalliseras i näthinnan), samt även hjärnskador vid större konsumtion. I Östasien tror många att natriumglutamat kan leda till cancer, vilket dock tillverkarna slår ifrån sig pekande på hur vanliga både fria och bundna glutamater är i naturlig mat. Frågan är fortfarande kontroversiell och kräver fortsatt forskning.

Sofia sa...

Hahaha. Karin du är för rolig. Hade just för mig att det var fru Skipper som sagt att det är farligt. Då får jag nöja mig med att äta det ibland.. och kanske inte om jag någon gång blir gravid. Haha. Jobbar du med Du är vad du äter igen nu?

Anonym sa...

Japp, Anna och jag jobbar ihop igen. Man tror att man ska bli smal när man börjar jobba här...men snart kommer vändpunkten; då man i ren frustration och trots trycker i sig aspartam, glutamat, transfetter och tillsatsämnen. Gärna mitt framför ögonen på Anna.

Men just nu är jag verkligen skadad. Stackars Micke är allt jag säger.