fredag, november 02, 2007

Jul redan nu?

Jag var nyss och handlade prezzo-kaffe på Ica. På gågatan sitter såna där fula gröna girlanger med tillhörande stjärnor. Är det inte lite vääääl tidigt att börja julpynta? Serious. Själv tar jag fram mitt pynt två två dagar innan julafton, för jag ska faktiskt vara hemma på julafton i år. Sjukt. Börjar så smått få panik, så vem vet vi kanske bokar två veckor i Thailand istället. Sounds sweet.

Igår hände något som aldrig tidigare hänt. Stefan hakade på till stallet. Det tyckte jag gått att han kunde göra efter alla innebandymatcher jag tvingats genomlida. Han såg lite rädd ut stackarn, speciellt när matmonstret Dennis nafsade efter honom. Vi kom dit ganska sent och det är ju mörkt så in i natten. Det blev markarbete med Myggan i ridhuset. Hon gick som en liten prinsessa medans Stefan satt på läktaren med sin bärbara dator. Nerd.

Idag har jag ont i hjärtat. Ramses är borta. När man lever med ett djur så vet man exakt deras rutiner. Ramses har ett mönster som han följer varje dag. Han väntar under garaget på att jag ska komma hem och när jag rullar upp bilen på gården så kommer han mjauandes. Sen följer han med in, får lite godis, typ ost, räker eller kött, och sen äter han sin egen mat. Sen vill han mysa innan han går ut en timme innan han kommer in för gott för natten. Igår betedde han sig konstigt och pep hela tiden. Jag försökte klämma på honom och känna om något var fel. Men han verkade frisk och glad. Sen ville han gå ut, och sen dess har han inte setts till. Jag ropade och ropade sent igår kväll (han kommer nästan alltid när jag ropar) och sen fick vi lov att lägga oss. I morse har jag ropat och ropat men ingen katt. Vi fick t.o.m åka en sväng med bilen och kolla i dikena. Det var h e m s k t. Jag måste åka hem på lunchen och fortsätta leta tror jag.

Nu är det snart helg. Härligt! Ikväll har festkommiteén vin-möte. Ska bli svinekul. I morgon ska vi slå ut full ståhöjd i vår takkupa och jag ska ge mig ut och kolla på matsalsbord och stolar. Ska man ha ek eller vitt? Jag har stora bryderier ut i det. Måste reka. Helt vill jag ha något antikt coolt.

Nope... nu ska jag dricka java med grabbarna.

Inga kommentarer: