fredag, november 09, 2007

Gäst i Uppsala

Shit va skönt det är att vara ledig en fredag, det händer typ aldrig. Just nu känner jag mig sjukt nöjd över allt: jag lyckades få ihop två tidningsproduktioner, vilket verkade smått omöjligt till en början, men jag jobbade som en jagvetintevad och fick klart allt. Därför ägnar jag mig nu åt lite välförtjänt ledighet.
Igår, vid femtiden, hoppade jag på ett litet plan från Mora Flygplats. Knappt två timmar senare satt jag i Therese kök och drack ett glas vitt. Therese skulle öva inför den begravning hon ska spela på idag så jag stämmde träff med lillebror på ett nyöppnat tapas-ställe. Jag beställde ett glas rött och när jag fick det och tog första klunken så råkade jag dregla lite. Väldigt pinsamt och väldigt röda fläckar på min nya vita assnygga skjorta. Svor inombords. Ludde la mitt långa hår över fläckarna och sen fortsatte vi med tapasen, som var riktigt god. Vi planerade en liten utgång och jag tvingade med brorsan hem till Therese för att byta tröja.

Under några år var jag en av inventarierna på Stockholms nation. Man hade järnkoll på de mesta där, i synnerhet personalen. Igår var det dags för min Stockholms nations-comeback. Jag har nämligen inte varit där en klassisk torsdag sedan hösten 2005. Katafuckingstrof. I alla fall så tågade vi längst fram i kön. Fick komma förbi, precis som på den gamla goda tiden. Resten var dock inte som på den gamla goda tiden. Jag kände inte en käft. Inte ens någon av bartenderna. Det var ju några år sen jag pluggade i Uppsala och det måste ha blivit ett generationsskifte. Det kändes nämligen väldigt ungt inne på Stocken, kids liksom. Vi drog till Firman istället med Luddes kompisar. Träffade en del gamla ansikten, alltid så kul. Roligaste var att jag träffade våran gamla barchef på News, Zäta.

Nu ska jag hoppa i ett äppeldoftande bad och sen göra mig i ordning för att gå ner på stan. Sen möter vi upp boysen någonstans och drar ut till guc. Ska bli så kul med den här reunionen! När den är slut blir det fest igen. Fest blir det även i morgon, på Jonas 25-årskalas. På söndag blir det festligare än festligast. Då hämtar vi Hästen!

Inga kommentarer: