måndag, mars 12, 2007

Härliga helg!

Så skönt att vara pigg och fräsch en måndagsförmiddag. Känner mig utvilad och full av energi - härligt. Den lugna helgen började i fredags med en riktig höjdarmiddag. Jag svängde ihop en fransk rätt som jag just nu inte orkar leta reda på stavningen på. Den innehåller i alla fall råstekt potatis, helstekt oxfilé och vitlökssmör. Så jääävla gott. Till det ett smarrigt rödvin. Efter det fick jag tyvärr lov att kolla på Leksands kvalmatch mot Malmö. På en fredagskväll. Det är katastrof vilken obefintlig makt jag har över fjärrkontrollen hemma. Istället för att kolla passade jag på att baka en smarrig chokladkaka med riktig choklad i. Den belve väldigt god och världigt lös. Det var mer som chokladkräm med ett tunt skal. Dagen efter var den dock fast och fin och typ den godaste chokladkakan någonsin.

På lördagsmorgonen lastade vi på skotern, en massa spel och oss själva och drog till mamma och pappa i Venjan. Väl där lassade vi av skotern, spelen och oss själva. Sen var det dags att åka till Lima. Jag skulle nämligen göra reportage där vid ett stort vinterrally som arrangerades. Stefan hängde med som "assistent". Jag var väldigt anti först men när vi kom dit visade sig att det var hur kul som helst. Vi blev omhändertagna av världens roligaste pressansvarig. Ärligt så har jag aldrig träffat en så rolig pressansvarig. Han var helt galen. Tillsammans med honom åkte vi ut till en av specialsträckorna och tittade på bilarna. Han skämtade exakt hela tiden. Efter det blev vi visade till pressrummet (väldigt provisoriskt). Tyvärr hade de en godisskål där som min sambo godisgrisen och pressansvariga åt upp.

Efter äventyret i Lima åkte vi till stugan i Venjan och grillade. Åh, härliga grillsäsong du är så välkommen! På kvällen skulle vi egentligen se Melodifestivalen i stugan. Vi kom dock på att vi skulle åka och köpa godis och cigg i byns lilla bensinstation. Den var givetvis inte öppen en lördagskväll vid åtta. Men eftersom de som har macken är goda vänner till oss så öppnade givetvis upp. Vi tog skotern dit och åkte via sjön och på ängarna. När vi väl handlat tyckte Janne, som äger macken, att vi skulle komma upp till dem (de bor ovanpå macken) och dricka drinkar. Så blev det. Några snabba drinkar och en melodifestival senare så åkte vi tillbaka till stugan. Stackars mamma och pappa trodde väl att vi kört genom isen.

Igår var det världens bästa söndag. Vi var ute och tokåkte skoter på Venjanssjön. Solen strålade och det var ett härligt vårväder. Efter att vi rejsat runt ett tag satte vi oss i solen och mös. Det var så härligt. Jag kände mig som världens mest lyckliga tjej. Vid tvåtiden var det dags att lasta på skotern på släpet och åka hem igen. Väl hemma laddade jag hem alla melodifestivalenlåtarna och fyllde mp3-spelaren med. Sen blev det en härlig långpromenad i finvädret medans Stefan spelade match. På kvällen tillagade jag smarrig lasange och tivingades sen ännu en gång att se på Leksand. Fy fan va tråkigt det är. Passade på att stryka halva garderoben samtidigt.

Såå skönt att det inte blev en massa fest i helgen!

Inga kommentarer: