måndag, mars 12, 2007

GI-vecka.

Så var det dags igen för mig att få GI-ryck. Det händer ett antal gånger varje år att jag får ett GI-ryck och det brukar sluta på lite olika sätt. Antingen går det jättebra och jag kan rasa flera kilo i rask takt. Det kan också bli så att jag har GI-vecka i ungefär tre dagar innan jag får ett så stort kolhydratsug att jag ser mackor, pasta, godis och annat kolhydratiskt överallt och således måste äta lite. Den här gången tror jag att det går bra. Jag tror på mig själv.

Det här med GI-vecka gör jag inte nödvändigtvis för att gå ner i vikt (även om det brukar vara en positiv bieffekt). Istället är det för att börja kontrollera kolhydraterna. Med mig är det nämligen så att jag hamnar i ett läge där jag börjar äta lite för mycket mackor, pasta och potatis. Det är inte bra. Man håller sig inte mätt särskilt länge och kroppen samlar på sig en massa vatten. Om man kraftigt skär ner på kolhydraterna i cirka fem dagar så släpper det här suget. Sen kan man gå tillbaka till att äta lagom med kolhydrater, då i långsam form som fullkornspasta, råris, bulgur och GI-rätt bröd. Då mår man som bäst, har en bra blodsockerbalans och blir inte sugen på en massa saker. Dessutom orkar man mer.

Idag rivstartade GI-veckan med äggfrukost (alltså bara protein). Lunch flygande jakob utan ris och banan och andra kolhydrater. Till middag blir det lax med broccoli (broccoli är f.ö. kanske världens bästa grönsak). Sen en ordentlig power walk på en och en halv timme. Då kommer förbränningen igång ordentligt. Har redan nu, så här efter lunch, märkt av GI-rivstarten. Jag tappar så mycket vätska (många toabesök mao). Men, det bästa med GI är ju att man inte blir hungrig. Nu ska jag snart kalasa på några nötter. Mums.

Inga kommentarer: