torsdag, maj 14, 2009

Discobebis

Det finns några milstolpar i graviditeten (och således i livet). En av dem är så klart ultraljudet mellan vecka 18 och 20. I dag var det dags för oss. Jag var så nervös att jag fick gå på toa stup i kvarten och svettades. Och Stefan också. Helt utan anledning, visade det sig.

Det var såklart helt magiskt att så se livet inom mig. Och det var ett livligt sådant, sa även BM. Vår lilla discobebis körde verkligen järnet med både ben, armar och kropp och var således väldigt svår att fota. BM fick hålla på väldigt länge (inte oss emot) innan hon kunde kontrollera hjärtat. Det slog fint och vi fick vara med och räkna tio tår och tio fingrar. Stefan trodde ett tag att bebisen bara hade en arm men som tur är fick vi syn på den andra. BM var riktigt generös med bilder och plötsligt började hon titta väldigt mycket på Stefan. Så tog hon en profilbild och sa "här har vi pappa upp i dagen". Hon sa också att hon aldrig sett det så klart tidigare på en bild (?). Och mycket riktigt. På bilden är bebisen sjuuukt lik Stefan i profil.






Jo, jag fällde en tår och skakade lite av stundens allvar. 11 oktober, plus/minus två veckor, beräknas den titta ut. Jag går alltså snart in i vecka 20. Halvtid! Nu ska vi bara klara av en lång varm sommar. Puh. ÅH VAD JAG LÄNGTAR TILL OKTOBER!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fick allt en liten tår, jag med! Njut av stunden, dagen och sug åt er av de livet ger just nu. Kram på er!

Tilldis sa...

Anonym - det är ju jag ju. Matilda! tänk så fel det kan bli.

Sofia sa...

Tack finaste Tilldis! Det ska vi göra. Nu blev det verkligen "for real".
Kram och tack trevlig lunch i dag :)

Karin sa...

Lik Stefan hur? Alltså jag har aldrig riktigt fattat ultraljud. Önskar jag kunde säga typ "vad söt den verkar", men jag förstår inte ens vad som är upp eller ner. Jag tror jag spar på komplimangerna tills ungen är ute. Men härligt såklart att hjärtat slog fint!

Mooona sa...

Ahhh... va himla trevligt..att få gå på ultraljud..det får allt att bli mer "verkligt"..
keep on

Sofia sa...

Karin: Jag förstår preciiiiis hur du menar, har tidigare fattat noll av folks UL-bilder. Men när man vet vad som är vad blir de mycket roligare. Näsgrejen var lite rolig eftersom det på UL-bilden ser ut precis som Stefans näsa. Ytterligare en sån där nördig grej som man blir helt lyrisk av.

Mooona:Ja så är det verkligen, nu vet vi ju att det bor en bebis där :)