torsdag, maj 28, 2009

Det är val!

Nu tänker jag inte framstå som fröken duktig men jag tycker att det allas förbannade plikt att gå och rösta nästa söndag! Det är skrämmande så lågt valdeltagandet beräknas bli. Som samhällsmedborgare tycker jag att man har en skyldighet att rösta. Okej, det är ganska ointressant, det kan jag hålla med om, men det handlar om att vi kan vara med och påverka. Inte mycket, säkert så att det inte ens märks, men ändå. Man kan försöka påverka.

Det finns ingen chans i världen att jag orkar engagera mig så mycket att jag har järnkoll på alla. Därför har jag valt ut en fråga som jag brinner för, som jag vill ska bli bättre och så vidare. Det handlar om mat. Om att förbjuda bevisligen farliga E-ämnen, att se till att djur som ska bli mat lever under bra förhållanden, om att haven inte ska bli urfiskade och så vidare. Som det känns nu så kommer jag att rösta på Isabella Lövin. Har under en längre tid läst hennes artiklar om mat samt följt henne sen boken "Tyst hav, jakten på den sista matfisken". Lövin kandiderar offensivt kring just havsfrågor men jag vet att hon brinner för och kan mycket om mat. Läs mer om Isabella här. De tokigaste av det hela är att Lövin är miljöpartist, det är inte direkt vad jag brukar rösta på...

1 kommentar:

Mooona sa...

Shit..nu får man väl lov att skämmas..
Åh..jaa..jag förstår din punkt - att välja ut något man brinner för..helt okey och det är så jag själv tänker..men va farao..vad får man med mer på köpet..det är det som oroar så det gnager..

Helt sant..detta år (för egen del) blir nog def ett år som jag inte röstar då jag har noll koll, skandal javisst! Men är det inte något galet när alla partier inte lyckas få igång/angagera svenska folket.. jag blir så sur på allt och mig själv!

Näe..ny dag nya möjligheter :)

tjing tjing