måndag, juni 01, 2009

Och så kom sommaren

Det var förvisso inte så skönt att vakna eftersom det var bastukänsla i sovrummet. Men hur skönt är det inte att gå ut till det här när man vaknat till lite? Hur skönt som helst med fruktsallad och kaffe på altanen i ottan. Sommarvärme! Passade på att sitta där och skriva innan solen började ligga på, då for jag till jobbet.



I helgen har jag inte klivit utanför gården känns det som. Mest hemmafix och hemmahäng. Vaknade tidigt i lördags och var på stan innan affärerna öppnade för att hänga på låset och få med mig färg, tyg och annat inför helgens makeover av utemöblerna och altanen.

Ett annat big moment var ett jag väntat på sedan i höstas. Då ledsnade vi nämligen på att slita med handgräsklipparen på våran jättetomt och införskaffade en åkgräsklippare. I hela mitt liv har jag drömt om en sån så det var en högtidsstund i lördags när jag startade den gula maskinen och gav mig av mot gräsmattan. Oj så roligt det är! Man kan åka i olika hastigheter och efter att jag fått in snitsen så lyckades jag få upp den stackars gräsklipparen i breställ, haha. Det finns en tyst överenskommelse hemma att det numer är jag som är gräsansvarig. Därför gav jag mig fan på att jag skulle lära mig hur åkgräsklipparen fungerade utan hjälp av Stefan. Det gick på det stora hela bra, förutom när jag åkte runt och trodde att jag klippte i säkert en kvart utan att ha klippaggregatet nere. Haha. Den bjuder jag på.



I lördags kväll kom grannen Hans över på grillning. Det är roligt med Hans för till skillnad från resten av grabbarna så är han intresserad av matlagning. Det är ju roligare att vara två entusiaster i köket liksom. Vi grillade entrecote och till det örtbakad potatis i ugn med basilikacreme. Mums.



Avslutade med min favvis chokladfyllda grillade bananer med vaniljglass.



I går morse stormade mamma och pappa in hemma. Pappa och Stefan begav sig till Venjan för att dra el i nya huset och mamma och jag drog på allvar i gång projekt altanuphottning, jag hade nämligen smygstartat redan på lördagkvällen. Det var en rolig dag, lite slitig men det var det värt alla gånger med tanke på hur fint det blev. Ska lägga upp före- och efterbilder senare.

När vi slitit färdigt på varsitt håll slog vi till med mors dags-middag hemma i Långlet. Mammorna fick min goda potatissallad med ruccola, feta, soltorkade tomater, basilika, vitlök och rödlök. Till det grillat, så klart. Efterrätter bestod av min nya favvisefterrätt som är en rabarberdröm utan dess like (var med i senaste numret av bladet btw). Det blev en väldigt trevlig kväll och det var första gången de blivande mor- och farföräldrarna sammantrålade på väldigt länge, konstaterade vi. Mammorna fick så klart varsitt paket innehållandes lyxig duschcreme och bodybutter.





Det var två utmattade blondiner som somnade i går. Nu måste vi hitta ett myggfönster så att vi kan ha fönstret öppet om nätterna. Det här håller inte.

Denna måndag hoppas jag äta lunch med Matilda, få en massa gjort och avsluta med grillad lax hemma på altanen. Den har gått från att vara ett ställe jag helt inte vill vara på till ett ställe jag vill vara på hela tiden. Lusigt vad en gammal kyrkänk, ett bord som ingen ville ha på en auktion, några reafynd, en massa färg och lite tyg kan göra.

Inga kommentarer: