måndag, juni 29, 2009

Hur bra kan man ha det?

Så sjukt nöjd jag är över när årets sommarsemester inföll. Det vill säga nu. För hur bra kan man ha det liksom?
Vi åkte till Venjan i lördags. 26 grader visade termometern i vattnet. Och som jag längtat efter min brygga i sommarstugan. Det är lycka att ligga på den och höra vattnet klucka mot stockarna. Så är det bara att tippa i sjön, i vattnet jag badat in sen jag knappt kunde gå. Har nog aldrig längtat så mycket efter en svalkande sjö. Att få kyla ner den stora kroppen och dessutom känna sig mig lättare. Ljuvligt, var det. Jag började på min efterlängtade Connelly-deckare och låg därefter på bryggan i typ två dagar.

Vi hann med en tur i båten också, på sjön och i vackra Vanån. Jag har införskaffat en ny hatt, väldigt bra investering.



Resten av ligan och min mage i förgrunden.


Min semesterhunk.


Min fina mamma.


Min fina pappa


Semesterfirarna.



Så skönt att slöa i båten.


Om det inte skulle varit massa hantverkare i stugan denna veck så hade vi stannat kvar och njutit fler dagar. Men efter två dagars bryggliv åkte vi hem till Långlet igen.

I natt var det så varmt här hemma att jag började gråta och fick panik. Vi snackar bastu. Eftersom vi inte har några myggfönster blir det nästan olidligt att ha fönstren öppna på grund av alla myggor. Tillslut gav jag blanka fan i myggorna och öppnade typ alla fönster på övervåningen. Och jo, det kom myggor och dessutom hade fåglarna någon slags körsång utanför som tillslut gick mig på nerverna. Hade jag haft en bössa så hade det inte funnits några fåglar mer. Jag försökte även få Ramses att gå ut och jaga bort fåglarna. Han ville dock helst ligga sked, det lilla plåstret. I morse när vi satte oss för att äta frukost på altan visade han dock att han förstod vad jag menade och kom springande med en fågel i munnen till frukost.


Denna dag har varit en riktig slödag. Känns som att jag läster mest, kan inte släppa en bra bok när jag är inne i den. Vi har varit hos barnmorskan. Allt såg finfint ut och hon sa precis som vi att det var tur att jag kommit till en läkare som tog mig på allvar där för några veckor sedan. I dag mättes magen för första gången, 25 centimeter, men jag hade gått ner i vikt trots att det var en månad sedan jag var där. Fick rådet att försöka äta lite mer, men det tar emot eftersom jag har väldigt svårt att acceptera min gravidsvullna kropp som det är. Hjärtat slog fint och fort. Åh va jag längtar efter min lilla bebis. Så att de är olidligt nästan. Nu har vi börjat kunna se utanpå magen när bebisen är vaken och buffar runt. Kul för den blivande pappan, och mig så klart.

En stor ful fläkt har också införkaffats i dag. Den ska jag nu ställa bredvid min säng och förhoppningsvis kunna sova bättre i natt. Det blev även bikinishopping i dag. Fick på riktigt lov att köpa storlek 42 på överdelen. Haha. Från 36 till 42, inte dåligt växt. Glädjande är också att H&M fått in gravidkläder. Jag fick så klart lov att shoppa...

Nu på kvällen gick vi in och grattade grannen Maria som fyller 25 år i dag. Det blev fika och mys i solen. Väl hemma igen tog vi en rejäl cykeltur runt broarna, så skönt att få röra på sig och att det dessutom fläktade skönt.

Nu ska jag lägga mig och läsa igen vid fläkten. I morgon väntar provtagning på specialistmödravårdnen och sen strand- och badhäng hela dagen. Fy fan vad jag älskar att ha semester.

1 kommentar:

Mooona sa...

Ghaaaa..vad allt lät och framförallt såg härligt ut...mmmm -Jag vill också ha semester!

Just ja...förutom värmeböljan inomhus..har exakt lika dant (skomakarn´s barn skall väll JAG tillägga) å fågeljäklarna håller på samma tid varje morgon..varför ha en väckarklocka ?!! :)

tjinghopp