tisdag, juni 02, 2009

En kick som hördes

Det är lustigt hur mödravården fungerar. Dumt att säga att de flyttat liksom. Nåja, hann dit i hyfsad tid. När jag parkerade dök det upp en vit Caddy. Stefan överraskade och hade åkt hem tidigt för att få höra på sitt barns hjärta. Finaste.

I väntrummet frågade sköterskan om jag hade något urinprov med mig. "Nej, jag har inget kiss i handväskan", viskade jag till Stefan och vi fnissade. På riktiga MVC har de som en kissluss genom vilken man skickar kisset när man gjort urinprovet. Det har de inte på provisoriska MVC. Jag fick gå ut i väntrummet med en mugg kiss. Roligaste var Stefans min, som trodde att jag gjort fel som kom ut med kisset. Den minen hade jag velat ha på bild. Nåja kisset kom dit det ska och alla prover var väldigt bra. Kändes skönt.

Så var det dags att höra på bebisens hjärta. Tick, tick och så plötsligt kraschade det till i den lilla apparaten. "Oj, en rejäl spark", konstaterade barnmorskan och jag började skratta - då jävlar lät det i apparaten. När jag hämtat mig från skratten var det alldeles ljuvligt att höra den lillas hjärta. Jag försökte även få barnmorskan att sia om kön, något som hon motvilligt gick med på. Man kan ofta men långtifrån alltid se det på magen, berättade hon. Mycket mage framåt pojke och mer runtom och högt flicka. Om det stämmer råder det inga tvivel om att det är en liten tjej i magen, eftersom min mage börjar vid brösten och verkligen sitter runt om.

Efter MVC-besöket och lite jobb var det dags att ta tag i bygget. Båda papporna var här idag. Jag bjöd på asiatisk nudelsallad och sojamarinerad grillad fläskfilé, riktigt gott. Fjärde dagen grillat nu, I love it. Mamma anlände efter ett tag och vi hittade den mest bedårande lilla barnsäng högst upp på loftet i vår egen lada. Jag som letat på Blocket, och så fanns den där dyrgripen med skyhögt affektionsvärde i min egen lada. Nu ska vi bara kolla så att det inte är någon i släkten som äger den, men jag tycker att någon borde ha saknat den vid det här laget...

Nu har alla föräldrar åkt hem och jag ska njuta av min man som åker på kurs i morgon. Känns stabilt att de förlägger en kurs på en Finlandsfärja. Undra hur pigga Stefan och Anders kommer att vara torsdag morgon? Haha.

Inga kommentarer: