måndag, februari 22, 2010

Vardag igen

Svisch, sa det, i vanlig ordning och helgen var förbi. Det har varit en trevlig sådan. Tillbringade lite tid hos mamma och pappa i lördags innan jag åkte och botaniserade i fiskdisken på Maxi. Älskar att vi numer har en permanent fiskdisk i Mora. Köpte med mig två fina färska rödingfiléer hem samt lite färska räkor.

På lördagskvällen lagade jag risotto, som är en riktig favorit hos mig. Hemligheten för att få den sådär perfekt är att ha tålamod och att ha lite mer buljong och, framförallt, mer parmesanost än vad som står i receptet. Eftersom jag är barnsligt förtjust i saffran, och eftersom saffran passar så bra till fisk, så gjorde jag en risotto Milanese. Och den blev så himla god att världens stannade upp för ett tag, hehe. Grillade rödingsfiléerna samt sparris och serverade med sallad, smörstekta kantareller och färska räkor.



Vi hade egentligen en melodifestivaldejt inbokad men på eftermiddagen mådde inte Stefan bra. Efter ett par timmars halvsovande på soffan piggnade han dock på sig och då blev det spelkväll med grannarna Per och Maria. Vi körde först några omgångar Buzz och sen När och Fjärran. Det är ju så roligt att spela spel! Vill också passa på att uppmärksamma vår granne Per som är så himla bra på spel att det inte är klokt. Han kan typ allt och saker man inte kan förstå hur han kan. Annars brukar jag känna mig rätt vass... men när Per är med ligger jag i lä. Jo, han vann typ allt. As usual.

Som vanligt när vi gör något så blev det sent. Tror gästerna gick hem vid halv tre, tre. Då var det bums i säng. Vi brukar dela upp det så att vi går upp varsin morgon med Stella på helgen. Nu är det inte jätteansträngande eftersom hon sover till minst åtta. Stefan tog lördagspasset, då hon vaknade just åtta. När det var min tur i går sov hon till tio. That´s my girl!

I går kände jag för en riktig innemysdag med familjen, så det blev det. Stefan och jag tävlade om vem som hade makten över fjärrkontrollen. Han vill se OS och jag Desperate. Är faktiskt lite schysst och låter honom vinna med tanke på att vinter-OS bara går en gång var fjärde år... och Desperate är ju faktiskt på dvd som kan ses närsom. För Stella kvittar det vad hon ser, bara hon får vara med och kramas och busa.



Jag hoppas på en lugn vecka. Har aldrig upplevt att jag vill leva i nuet på det sätt som jag gör nu. Jag vill liksom ta vara på varje sekund av Stella när hon är liten. Ska dock försöka hinna med lite jobb, några dejter med andra mammor och barn samt så klart en hel del matlagning i veckan. I dag blir det något med torsk. Som ni säkert märkt så äter vi mycket fisk, för det är både gott och nyttigt.

4 kommentarer:

Emma sa...

Aaah, såg gudomligt gott ut! Kan du inte tipsa om lite "vardagsmat" - enkelt, snabblagat och gärna billigt? ;)

Matilda sa...

Haha! Gillar kategori grejen. Du kan genast komplettera med en till. G A L E N S K A P.
Har en del som skulle kunna platsa under denna rubrik.. Eller är följande cencurerat? Borde vara. Vad sägs om Morafestival 2008, monsters of mora, spelkväll i långlet... Sweet memories.
Jag är pepp (!) för come back, Stumpan är stor nog att rå sig med far sin! Vad sägs om nästkommande tordag?

Sofia sa...

Haha. Matilda: Jag borde verkligen ha en sån kategori som bara var för speciellt inbjudna ;) Verkligen dags för comeback! Torsdagen it is! Vin och babbel hos dig innan? :) L ä n g t a r! Men det blir nog ingen kväll i stil med Monster-kvällen. Det blir det aldrig mer, hehe. Saknar dig!

johanna sa...

visst, den beställde jag på familjesmycken.se. vi har alla i faimljen en varsin och vi älskar dem!