tisdag, februari 02, 2010

Stella "Stig Helmer" Jemthans

Det är nog dags att börja med tofs på Stellis. Hon ser för rolig ut! Haha. Stella aka Stig-Helmer. Söt är hon i alla fall.




I dag har det varit en bra dag. Vi började med sovis till halv tio i vanlig ordning. Vid tolv kom äntligen Linda på besök. Åh vad jag saknat henne, insåg jag i dag. Vi hade några trevliga med mycket roligt prat!

När Stefan slutade åkte vi till Orsa och tog hand om diverse sysslor hos mamma och pappa, som ju är utomlands. Deras snälla granne ser till katterna men eftersom Viggo har groteskt mycket ögonsnor som måste tas bort med jämna mellanrum så behövs den tilltittningen kompletteras med besök av mig. Det var en match men jag fick bort allt och borstade dessutom den mycket tjocka och långa pälsen så att han slipper se ut som en dreadlock när päronen kommer hem. Det har ju snöat en hel del också så Stefan tog en vända med snöslungan. Vi borde kanske införskaffa en sån, de är himla bra.

I dag blev det ingen vidare middag. Vi hade bråttom och fick lov att äta i Orsa så det blev kebabsallad. Iofs ett bra alternativ på snabbmat utan massa kolhydrater. I går gjorde jag frittata igen, favvisen. Hade i nio ägg, 1 dl mjölk, 1/2 burk lätt-creme fraiche, salt peppar, riven ost och hackad färsk dill. Fyllningen bestod av 200 g gravad lax, färsk broccoli i buketter och salladslök. Serverade med en god sallad och frittatan toppad med creme fraiche och röd stenbitsrom. Mums!




Genomförde också veckans storhandling i dag och kunde inte låta bli att ta den här bilden på veckokonsumtionen av grönsaker. Det är helt sinnes vad mycket grönsaker vi äter! Stefan kallas mig för kanin.



Förutom färska grönsaker som sparris, spenat, olika typer av lökar och tomater, krasse, champinjoner och paprika så laddade jag också med konserver som oliver (Kalamata of cource, inget annat!), soltorkade tomater, böngroddar, bambuskott och grillad paprika. Bra att ha hemma. Till det här bör tilläggas att jag redan hade en hel del grönsaker i kylen men well, det går åt. Resten av handlingen bestod av bra proteinkällor som ägg, olika typer av lax, torsk, köttfärs och kyckling. Nu klarar vi oss ett tag.

Känner mig rätt trött i dag så det blir nog en film i sängen och sen gonatt. Känns lite surt eftersom jag inte får avsluta dagen med en dusch. Jag duschar ju sjukt mycket och sedan slutet av graviditeten så har jag haft eksemliknande torra utslag. I dag tog jag tag i det och ringde vårdcentralen. Hon i andra änden skrattade lite när hon fick höra hur mycket jag duschade. Nu ska jag prova att bara duscha en gång per dag och har fått salva utskriven så att det förhoppningsvis går bort. Hur ska detta gå! (Jo, det lär nog vara dagens i-landsproblem).

6 kommentarer:

Lisa sa...

Vilken sötnos :) Hihi..

Jo jag mötte henne här i byn för några veckor sedan faktiskt! Vi hade/har väl gemensamma bekanta och har väl pratat och sådär någon gång.. Men inte så att vi håller kontakten! Men en trevlig tjej är det iaf :) Och lättsam!

Du kanske skulle kunna komma hit med lite gourmémat till mig med, ser så och låter så otroligt gott :)
Men ja är alldeles för slö för att orka engagera mig, tyvärr!

Ha en bra dag!
Kramar!

Lisa sa...

Glömde svara på en fråga med.. jag tror absolut att det är en pojke :) Men Anders vill nog ha en tjej! Hihi.. Vi får se :) Men jag vill gärna ha en till pojk, för då kanske jag får en tredje med :) Som gäärna får bli en flicka! Kram igen!

Jessica sa...

Haha, härlig frissa! =)

Vad du verkar duktig på att laga mat! Kul att gå in här och få lite mattips!

Och tack så jättemycket för dina magont-tips! Jag ska prova båda!

Kram kram

Anonym sa...

Hej,

Tack för ännu fler underbara mattips och recept!! Jag har nu för första gången i mitt liv tillagat Fritata, (sp?)

Jag skall ha middag hemma i helgen, kan du möjligtvis något bra recept på laxflieer? Lite lyxigt..(bara om du har tid)

Ja, jag tycker verkligen att du skall publicera mattips och recept. Kanske du kan börja i Annonsbladet. Säg till din chef att du har fått request från läsare om detta :-) Det där med mat verkar ju vara "second nature" för dej.

Tack och lycka till!

Mvh M.K.

Anonym sa...

Fast det heter omelett =)

Sofia sa...

M.K: Tack (igen)! :) Låt mig lura lite på laxen så ska jag komma med förslag. Brukar bland annat göra en citronsmörsås som är grym till lax!
När jag jobbar så gör jag ju oftast maten i Bladet och det är helt klart något jag får mycket respons på. Mat är ju liksom nåt som berör alla. Så jag ska pusha ännu mer för det när jag går tillbaka till min tjänst :)

Anonym: Jo, jag skrev ju i det föregående inlägget om frittata att det är frittata minus potatis. Men om du läst på lite så vet du kanske att det går alldeles utmärkt att servera frittata utan potatis. Så trist med kommentarer av det slaget, för övrigt.