söndag, februari 07, 2010

Sköna söndag

Det här känns som en söndag helt i min smak. Jag fick börja den med en redig sovmorgon. Har sedan dess hunnit med massor och ägnar mig nu åt det jag gillar allra, allra mest; Stellmys.

Det var ju ett tag sen jag uppdaterade kom jag på. Sen sist har vi hunnit med en trevlig träff med föräldragruppen i torsdags. Dock var bara tre av sex barn på plats men jag, Agneta och Emma hade hur trevligt som helst med våra godingar. Nu har vi bestämt att träffas en gång i veckan oavsett om det är föräldragrupp eller inte. Kul! Jag glömde kameran men Emma tog bild och skickade på Oliver, Stella och Linus.



I fredags fick jag och Stella finbesök från Älvis av Susanne och lilla Olle, som jag inte träffat sedan de låg på BB och jag låg på avdelningen för oförlösta. Olle är mao några dagar äldre än Stella. Det var en trevlig eftermiddag vi hade tillsammans.



Fredag kväll var det middagsbjudning härhemma. Farmor och farfar var kvällens gäster. Jag kockade (så klart).



Stella fick hänga mycket med sin farmor och farfar. Bland annat på bardisken.





Till föris blev det grillad färsk sparris som jag lindade in i parmaskinka och körde några minuter i ungnen så att parman blev krispig. Till det halstrad pilgrimsmussla, balsamicosås och rostade pinjenötter. Jääääävligt gott.



Till varmrätt flamberade jag i konjak. Älskar verkligen att flambera. Det blev hur som helst helstekt oxfilé med trepepparsås och timjansrostad mandelpotatis och en ljummen sallad med sockerärtor, rödlök och körsbärstomater. Så. Jävla. Gott. Do it! Såsen är to die for alltså. Jag fräser en finhackad gul lök, två stora finhackade vitlöksklyftor, ca 1 msk färsk hackad timjan i smör tillsammans med 1,5-2 msk mortlade/mixade pepparkorn. Jag brukar ta hälften svartpeppar och hälften en blandning av rosé- och grönpeppar. När löken blivit mjuk slår jag på ca 2 msk konjak och tuttar på. Kom ihåg att inte göra detta under fläkten - livfarligt. Sen slår jag på lite rött vin och kalvfond och kokar ihop. Sist grädde och smakar av med salt. Alla som smakat denna får matorgasm, typ. Godaste. Glömde dock att ta bild.

Efterrätt: chokladfondue med färsk frukt och marsmallows. Simpelt men ruskigt gott. Jag unnade mig faktiskt ett par fruktbitar, för övrigt det första söta jag ätit sedan trettondagsafton.




Det blev en väldigt trevlig fredagskväll och vi var i ärlighetens namn lite trötta när vi steg upp i går morse för att åka till Borlänge. Vi skulle kolla på ett bubbelkar på en affär, hälsa på mina kollega Åsa med familj och självklart gå en vända på Kupolen. Det blev en trevlig liten familjedag. Jag har väntat med att ta med Stella på resor som denna men det funkade verkligen hur bra som helst. Hjärtat sa inte ett pip på hela dagen utan låg i sin vagn och skrattade och pratade så att folk i butikerna också skrattade. Hihi.

Kom hem utan nåt till mig själv men självklart med massor till Stella. Väl hemma i Långlet igen svängde jag ihop tigerräkor, som jag halstrade snabbt. Till det ugnsgrönsaker; gröna bönor, sockerärtor, tomater, massa vitlök, sesamfrön och olja. Gott och enkelt.



Vi fick besök av goda grannen Hans och såg Melodifestivalen som inte bjöd på några sensationer enligt mig. Snackade desto mer. Det blev en trevlig och lagom kväll.

Nu ska jag bädda ner Stella i vagnen och ta en promenad i finvädret medan Stefan pysslar i källaren. Senare ska vi på fika till nya bekantskaper och ikväll middag hos svärisarna. Jag älskar såna här dagar!

Avslutar med en bild på mina vackra liljor som står i lilla fönstret nere, som jag fått av svärmor. "Det ser ut som en blomsterhandel härhemma", citat min sambo. Och jag får lov att hålla med. Har haft så snälla besökare den här veckan som alla haft med sig blommor så nu är vaserna fulla och det är blommor all over. LOVE IT! Så skulle man ha det jämt!

Inga kommentarer: