torsdag, februari 18, 2010

På väg upp - tänder

Puh, har haft en svår nattning av unga fröken. Hon var så ledsen och jag tror jag vet vad det är - t ä n d e r. Hon dregglar som aldrig förr och suger och biter på händer, strumpor (för de har hon lärt sig att dra av själv) och allt annat som kommer i hennes väg. Dessutom är hon ju aldrig ledsen annars. Nu verkar det, peppar, peppar som att hon somnat för natten. Hoppas att det förblir så, att hon sover alltså.

Förutom lite trubbel nån timme på kvällen så har det varit en riktigt bra dag. På eftermiddagen var det som skrivet föräldrar- och bebisträff på BVC. Det är så roligt på dessa träffar tycker jag. Kul samtalsämnen och trevliga föräldrar och bebisar. Stella hade fullt upp att titta och "prata". Fröken har oanade röstresurser som hon använde som aldrig förr, allt för att vara i centrum. Undra vem hon fått det av? ;)
Det är ju bara killar och Stella i gruppen och idag flörtade hon och en av tvillingpojkarna med varandra och höll varandra i handen flera gånger. Sötnosarna!



Lillfröken med tvillingarna Melvin och Milton, Alvin och Linus. Oliver sov i mamma Emmas knä vid fototillfället.



Väl hemma igen var det grilldags - igen. Hade två fina skivor entrecote hemma som jag marinerade i soja, olivolja och rikligt med riven vitlök och ingefära samt ordentligt med svartpeppar. Sen fick de svettas på grillen. Till det tog jag vad jag hade hemma och gjorde någon slags asiatisk sallad med sötpaprika, färska sockerärtor, böngroddar och gurka. Svängde ihop en dressing av jordnötssmör, limejuice, sesamolja, lite råsocker, finhackad rödlök och en örtblandning som finns att köpa i frysdisken, den heter något med asiatiska örter. Jordnötssmör som dressingingrediens till asiatiska rätter är en riktig hit. Blir liksom krämigt. Och gott, så klart. Ovanpå strödde jag färsk bladpersilja.



Lillhjärtat provade att rida på mammas axklar i dag och det var kul, dock bjussade hon inte på något skratt när hennes pappa skulle föreviga det hela.



Nu på kvällen, mellan svettig nattning, gjorde jag och Stefan vår torsdagsstädning. Det är ju så skönt att ha det gjort på torsdagen för att sen bara ha helg när det är fredag. Skönt! Eventuellt får vi besök av min äldsta kompis Jonas från Stockholm i helgen, i annat fall hoppas vi få umgås med några andra trevliga vänner.

Nu ska jag hoppa ner mellan lakanen och läsa om mat. Det finns inget som det är så roligt att läsa om. Gonatt!

Inga kommentarer: