torsdag, februari 18, 2010

Nya krafter

Det är tur att det efter varje dag kommer en till med nya möjligheter. I går var jag nere för räkning. Sänkt. Trött. På dåligt humör. Snurrig och ville mest bara gräva ner mig i sängen med Stella. Förmånen är ju att jag kan göra det, så det gjorde jag. Vi hade en riktig mysdag med en massa avsnitt av Desperate. Kanske blev lite för mycket av det goda för i natt drömde jag till och med om hemmafruarna, haha.

Välgörenhetsgalan gick bra. Det var trevligt, det var bra band som spelade och det fanns gott fika. Dessutom fick vi in en slant till Haiti. Och det var ju liksom därför vi var där. Med facit i hand skulle vi dock ha valt en dag då det inte var en massa svenskar som tävlade i OS. Hörde om nån pojk som tog guld, bland annat. Jag var inte hemma förrän vid halv ett och så klart för uppe i varv för att kunna sova. Därför blev det inte så mycket sömn och mysdagen i går behövdes verkligen.

I dag är det nya krafter. Känner att det kommer att bli en bra dag. Solen skiner, vi mår bra och ska dessutom får träffa de andra bebisarna och deras föräldrar på föräldraträffen på BVC i eftermiddag.

Unga fröken Jemthans har nu börjat förflytta sig förbluffande fort från den plats man lägger henne till en annan. Vips, så ligger 3/4 av bebisen på golvet. Så det gäller att vara med.



När det gäller det här fantastiska babygymmet så tror jag sällan ett sådant blivit så använt. Av Stella, så klart, men framförallt av missan Isis. Så fort Stella avlägsnas så tar hon plats. I bland ligger de även där tillsammans, sötnosarna.



Det roligaste som hände under gårdagen var att min innegrill designad av Jamie Oliver för Tefal anlände. Vilken grej! Jag är såld. Hade tagit upp två rätt trista frysta laxfileér som visade sig bli en god grillrätt tack vare nykomlingen bland köksmaskinerna. Det finns en fantastiskt produkt som heter rub, som jag nästintill missbrukade i somras på allt som grillades. Jag hittade en överbliven förpackning av smaken roast garlic som jag gned in laxbitarna med innan de fick hamna på grillen. På blott ett par minuter fick de ett oklanderligt snyggt grillmönster och var saftiga och goda att sätta tänderna i. Bästa av allt är ju att man slipper skrapa bort lax från grillen eller halstret, vilket man ofta får göra på en vanlig grill. Nej, den har en non stick-behandling så inget bränner fast. Nu ska det lattjas med denna grill.



Till laxen serverade jag en ljummen sallad. Jag strimlade en halv rödlök och skivade två vitlöksklyfor, tunt, tunt. De fick svettas i lite olja och smör innan jag hade i haricot verts, som jag hastigt blancherat innan. Efter nån minut åkte en rejäl näve babyspenat i samt strimlade soltorkade tomater, Kalamata-oliver och salt och peppar i. Strax innan servering strödde jag lite riven västerbottenost över salladen och vände runt i panna innan jag serverade med pressad citronsaft över. Väldigt gott, blev det!



Nepp, dags att göra lite nytta.

2 kommentarer:

Hannah sa...

Gott, gott, gott!

Karin sa...

Jag SÖRJER nästan att mín sambo inte äter lax... Inte så kul att fixa såna här goda anrättningar till en själv liksom...

Hur går det med Cambrige:andet förresten? Äter du fortfarande sopporna frukost och lunch? Går du fortfarande ner? Du har verkligen gjort ett dunderjobb iaf, stort tack för inspirationen! Jag är också på rätt spår och det är så skönt!