fredag, februari 19, 2010

Fredagstapas

Som vanligt känns det extra roligt med fredag för att det är helg! Stella och jag tillbringade förmiddagen med mamma/mormor. Alltid lika trevligt. Lillhjärtat fortsätter att avancera när det gäller vändningar och att röra sig. Hon är mycket med och börjar få sin egen fantastiska personlighet. För varje dag som går så blir det bara roligare och roligare. Nu har hon börjat rulla runt. Ena sekunden på rygg, nästa på mage och nästa på rygg igen. Vår lilla sötnos!





På eftermiddagen hade jag stämt träff med min kompis Linda M som jag inte träffat på år och dar. Det är alltid väldigt inspirerande att träffa Linda, inte minst karriärsmässigt. Vi lärde känna varandra när hon arbetade som näringslivsutvecklare inom kommunen och jag drev eget. Numer är hon föräljnings- och marknadschef på Skistar Sälen. Dessutom snygg tvillingmamma. Vi drack en kaffe och uppdaterade varandra på Kaffestugan innan jag och Stella mötte upp pappan för lite shopping inför helgen. Förutom käk så shoppade jag på mig ytterligare ett par jeans till Stellisen och diverse kläder för utomhusbruk.

Hemma i Långlet igen lagade jag tapas. Det är något väldigt trevligt över smårätter. Dels är de goda, och dessutom är det så socialt med plockmat. Man äter lite, snackar lite och plockar lite mer mat under lång tid. Det är mys det.

Jag gjorde en färskostdipp på Philadelphia-ost, röd stenbitsrom, finhackad rödlök, lite dill och gräslök. Serverade med gränslöst goda knäckebitar av märket Vilma.



Va vore tapas utan Kalamata-oliver, soltorkade tomater och en god ost? Inte mycket!



Givetvis fick grillen vara med på ett hörn. Jag blancherade sparris och rullade in dem i parmaskinka innan jag stoppade in dem i grillen. Serverade på diverse gröna salladsblad (Willys har en bra mix som heter fransk mix) och ringlade balasamico och hyvlad parmesanost över.



Det blev ett litet asiatiskt inslag också. Jag skalade räkor och marinerade hastigt i äggvita, 2 tsk grön currypasta och 1 tsk sesamolja. Skakade sedan räkorna i vita sesamfrön innan de åkte in i ugnen på 275 grader i några minuter tills de fått färg. Serverade med en dipp bestående av 2 msk råsocker, 3 msk soja, 2 msk limejuice och lite klippt salladslök. Receptet är delvis snott från senaste Allt om mat.



Sist, men absolut inte minst (eftersom det var den godaste anrättningen) så körde jag in två rejäla skivor chévre i ugnen på grilleffekt. Dessvärre flöt de ut lite mycket så jag fick snarare klicka ut den grillade ostmassan på en bädd av babyspenat. Sen ringlade jag honung över och garnerade med rosmarin och pinjenötter som jag torrostade i en stekpanna. Ljuvligt!



Efter att ha sett första delen av Let´s dance gnällde jag lite över OS. Jag kan inte hjälpa det men jag är så fruktansvärt ointresserad av sport och således av OS. Det är inte min sambo som knorrar när jag nonchalerar spelen. Hur som helst så hojtade han till när jag var på väg ut med soporna. Där och så kom det faktiskt en tår. För när min gamla fiolkompis Anna Haag åkte till sig ett silver så blev till och med jag sportintresserad. Grattis Anna! Som jag unnar henne den medaljen. Hon har verkligen kämpat och dessutom är hon en otroligt sympatiskt person som har skinn på näsan och är rapp i käften. Precis den typ av tjej som jag gillar. Hatten av!

Nu ska jag jag gå och lägga mig och invänta en underbar lördag med familjen. Har kommit på att det är så himla roligt att vara en liten familj. Alla har sina egenheter; Stella och Stefan likväl som våra håriga familjemedlemmar Ramses och Isis. Jag älskar dem så mycket så att det gör ont!

5 kommentarer:

Lotta sa...

Men tack vad ni är gulliga som tycker så!! Stella är så söt hon med!!! =)
Jag är inte heller intresserad av OS men som du säger så va det ju skoj att Anna vann silver...inte för att jag känner henne men hon är ju härifrån så då va det ju extra skoj! :)

Vad roligt att du lägger ut bilder och recept på din blogg!! :)

Hoppas vi ses snart!! Kramar!!

Anonym sa...

Ah, Gud sa mycket gott!! Nu ar helgen raddad. Vilken bra ide med en recept flik! Igen, manga tack.

Mvh M.K

Karin sa...

Den där chévren på salladsbädd såg ju hur god ut som helst! Har saknat ett alternativ till chévretoast eftersom vi använder baguette, nu gav du mig ett. Du har svaren på mycket du Sofia ;)

Måste fråga om knäcket, är det vanligt mjöl eller är det dinkel?

Ha en skön lördagskväll!
Kram

Lisa sa...

Åh vilken liten söt tjej :)

Anna sa...

Hej, Du har aldrig funderat på att söka till "Halv åtta hos mej" ? Du skulle vinna lätt! Ha en fin dag ,Anna