tisdag, september 01, 2009

It´s pirring

I mars 2007 rev Stefan och grabbarna av de vedervärdiga etenitplattorna på huset. Sedan dess har vi, eller framförallt Stefan och Folke, ägnat den mesta lediga tiden åt att renovera vårt hus. Det har varit blod, svett och tårar. Det sistnämnda från mig. Om ni ska renovera hus, i alla fall så omfattande som vi gjort - tänk efter före. Det sliter. Tär. Är för jävla jobbigt. Men så är det ju också så fantastiskt jävla underbart när det börjar bli klart. När varje bit faller på plats. När man får det precis så där som man vill ha det.

Det är med magpirr jag ikväll konstaterar, efter ytterligare en kvälls slit av Stefan och Folke, att det är jävligt nära nu. Fyra dörrfoder ska målas och sättas på plats, golvlisterna ska sättas och heltäckningsmattan ska läggas i vårt sovrum. Allt ska ske i morgon, om nu allt går enligt planerna. Sen är vår övervåning inflyttningsklar och det betyder att huset på det stora hela är klart. Det är helt sinnes. Och jag trodde nog aldrig att jag skulle få skriva det.

Förvisso så återstår en makeover av källaren. Men det får bli om nåt år när vi njutit av bebisen ett tag. Hade tänkt lägga upp bilder på hur fint det är redan nu, innan allt är klart, men dessvärre så hade jag glömt minneskortsläsaren på jobbet. Oflyt.

I övrigt känns det som jag har bebisen i halsen. Magen står som högst nu och så fort jag äter så är det obehagligt. I dag åt jag och Matilda en trevlig lunch men i takt med att jag blev mätt så började jag svettas floder. Det var fruktansvärt. Väl tillbaka på jobbet fick jag yrsel och hade viltskaven som jag åt till lunch i gommen, kändes det som. Det vara bara att åka hem och vila och ta igen jobbet senare. Typiskt att vi har lämning i morgon! När det var middagsdags utspelade sig samma procedur med svettingar och mat i gommen igen och jag kunde inte njuta av mina ljuvliga timjansjärpar med kantarellsås och potatis. Nu hoppas jag att magen sjunker något, vilket den ska göra tydligen. Har också fått börja knapra sån där halsbrännemedicin som växer i munnen. Halsbränna kan vara det värsta man kan vara med om.

Nu ska jag sova och drömma om hur jag ska inreda sovrummet. Temat är crispy white.

2 kommentarer:

Karin sa...

Åh, Samarin är toppen mot halsbrännan - iaf tyckte jag att det funkade mkt bättre än de där äcklig tuggisarna. Värt att prova och ok att ta som gravid. Ett litet tips!

Sofia sa...

Tack för tipset Karin! :)