måndag, augusti 31, 2009

Sista kräftisen

Det är redan måndag och det betyder att det varit helg. Vi var ju på psykoprofylaxkurs fredag och lördag. Det var så jävla bra. Jag saknar ord för att beskriva hur mycket coolare jag känner efter att ha gått den. Det handlade väldigt mycket om avslappning och hur man uppnår det. Dels genom andning och dels genom mental förberedelse. Som alla vet så gör ju allt ondare om man spänner sig. Så också en förlossning. Jag tror verkligen att man kan få en bättre förlossning om man kan slappna av, sen är frågan om man kan uppnå det. Det gäller, precis som med allt annat, att öva. Öva och återigen öva! Stefan tyckte också att den var super och beskrev att han kände sig mycket mer redo och inte minst delaktig. Fokus ligger nämligen på att förlossningen är ett teamwork där pappan har en mycket viktig roll. Jag skulle kunna prata och skriva hur mycket som helst om den här kursen men det blir nog inte så roligt att läsa om. Så är det någon som är nyfiken så får ni fråga. Och ni gravida - gå den!

I lördags hann vi även med sista kräftskivan för i år. Det var vi grannar som slog oss samman på Patricia och Tobbes loge. Medverkade gjorde även Tony & Annika, Maria & Per, Hasse, Jimmy och Jörgen. Det vill säga alla de bästa grannarna. Det var verkligen hur trevligt som helst! Och gott.

Jag bidrog med foccaia; en med chévre och rosmarin och en med basilika och vitlök.


Magen, jag och foccatian på väg till logen.


Kvällens värd var sannerligen glad och agerade lekledare.


Det var stämningsfullt på logen med alla tända ljus.


Det var både brain and body i de olika lekdelarna. Jimmy och Per fick hänga i taket ett tag. Jimmy, mitt lags representant vann!


Jag, Annika och Hans kastade dart för vårt lag. Jag kammade ihop 79 poäng och vann. Mäkta stolt.


Tony och Jimmy


Vi hittade två mycket festliga fiskar som det så klart togs en himla massa bilder med.



Team Annika vann hela tävlingen och lyckas här med ett lagfoto.


Den vackra värdinnan.


Vid ett kunde jag knappt hålla ögonen öppna och gick hem och sov. Stefan ramlade hem vid femtiden och hade nog vissa problem med att gå upp och sälja sin skoter i går morse. Det känns ganska onödigt att ha en riktig racerskoter för en person när vi inte lär åka så mycket i vinter (heller).
Söndagen ägnades åt att ta det lugnt för min del. Var obeskrivligt trött. Lyckades dock svänga ihop en smarrig kantarellpasta på kvällen. Det är ju svampår i år och jag fick leverans av mamma häromdagen. Just svampplockning känns inte som min gren i år. Tur att man har en så snäll mamma som gärna delar med sig.

I dag har jag varit on the road. Åt lunch med kollegan Svempa i Rättvik innan jag träffade en person som jag bara sett på TV och i tidningar tidigare. Det blev ett långt men trevligt möte. Väl hemma igen blev det mer kantarellätning innan mamma och pappa kom förbi på fika. Nu funderar jag på om jag ska kolla på film i soffan eller sängen.

2 kommentarer:

Nina sa...

Det är bra att du är först ut och kan berätta om det hjälpte dig något under förlossningen.

Sofia sa...

Jag testkör :)