fredag, augusti 14, 2009

Krämpor

Har varit förskonad från diverse gravidkrämpor. Tills nu. Andra natten i rad jag vaknar med fruktansvärda ryggsmärtor. Det trycker och molnar och gör riktigt ont. Väckte Stefan för att få sympati, som nog trodde att det var lite allvarligare än vad det var eftersom han sprang ner i källaren och hämtade massa mjuka filtar. Vad skulle han med de till liksom? Nåja, efter lite knådning släppte det hela, för att komma tillbaka ett par gånger under natten. Nu på förmiddagen har smärtan vandrat till nedre delen av magen, alltså typ i livmodern där det spänner. Nu hoppas jag att det gjort ont klart för i dag. Foglossning, vad tror ni? Måste läsa på lite!

Nu ska jag ut on the road. Älskar verkligen att köra bil.

8 kommentarer:

Anonym sa...

..det kanske är s.k förvärkar..?

Anonym sa...

låtert som förvärkar om det gör ont i livmodern o inte bara spänner, värme funkar bra, vetevärmare!=)

Tidigare Långletbo sa...

Förvärkar !!! Det närmar sig nu.. livmodern över.. Gu va spännande. Lycka till

Anonym sa...

Håller med övriga skribenter. Förvärkar eller rent av värkar. Ta det lugnt och ansträng dig inte så mycket. I slutet av graviditeten gäller det att lyssna på sin kropp. Håller det i sig; kontakta mvc!

Jessica sa...

Lät inte så kul med din värk men när jag läser kommentarerna här blev det ju nästan lite spännande! Det närmar sig!! =)

Sv: Jag är i vecka 21 (eller 20+2 som det också heter). =)

Hannah sa...

Jag säger bara: TNS. Hämta ut den i veckan darling!

Karin - Alicesmamma sa...

Japp, nu början kroppen träna på det den är gjord för :) Tror inte på foglossning eftersom den oftast är rörelserelaterad. Och den mystiska vandringen till magen låter sannerligen som förvärkar... Värme är super och TNS är mycket väl värt att pröva. Jag hade ingen större effekt av TNS:en under tiden med förvärkar men väl desto mer under värkarbetet. Och om man har tränat in sig på den innan själva förlossningen tror jag att man får ut mer av den.

Just det! Det finns en vetekudde som går att knäppa runt magen som ett bälte, en sån ska jag lugnt införskaffa till nästa gång! Det är inte farligt att ta två alvedon om det blir för jobbigt heller...

Hmmm, vi får nog se om den där bebben verkligen tänker stanna i maggen tiden ut ;)

Sofia sa...

Gah, blir lite nervös på ett positivt sätt av de här kommentarerna :) Kanske är förvärkar för det har hållit på även under dagen. Känner mig helt plötsligt lättare ansträngd också, som att kroppen säger ifrån.
Tack för alla kloka kommentarer, ni är guld! :)
Hannah: nu ska den hämtas ut!
Karin: Tack för tipsen, ska hoppa på mig vetevärmare och öva med TNS. Jag har ju haft en liten dröm om att bebisen ska komma ut tidigare, fast kanske inte sju veckor utan snarare ett par. Det ska bli så spännande!