fredag, augusti 07, 2009

Att leva med kamin i sommarvärme

"Det är som att ha en kamin i magen". Så sa BM för några veckor sedan när det var som varmast. Well, hon satte huvudet på spiken. För jag är så varm! Jag önskar att jag kunde skriva het, men het är ju snarare att man är het som i snygg. Jag är mest svettig. Är så innerligt less över att alla tjatar om vädret. Kollar på Facebook och precis aaaaallllaaaa är så glada över att det är sol. Finns det inget annat att skriva om? Jag är bitter och vill ha kallt. Punkt.

I går kände jag mig ganska hormonförskonad vilket var skönt. Hade en riktigt trevlig och efterlängtad 2,5-timemsfika med Linda på glassbaren. Härligt! Man är så dålig på det där, för man säger att man ska ses men det blir aldrig av. Ni vet? I går blev det alla fall av och nu hoppas jag att det blir av oftare.

Det var en strålande sommarkväll i Långlet när båda boende på bygatan 17 väl landade i hemmet. Vi åt middag på altanen.



Det här, det är sommarmat. Kallrökt lax med färskpotatis och min goda romsås.



Efter maten lackade jag ur på att vår kakelsättare aldrig kommer och lägger mjukfog. Vet ni att badrummet skulle ha varit klart strax efter påsk. EFTER PÅSK. Nu är det, så vitt jag vet, augusti. Är innerligt less på folk (läs; hantverkare) som lovar att de ska hjälpa till men sen bara skjuter och skjuter på det. Då är det bättre att säga från början att man inte har möjlighet, alternativt att det kommer att ta lång tid. Och inte lova massa saker. Jag har också noterat att när till exempel målare och kakelsättare ska komma, då är de inte så bråttom. Handlar det däremot om en elektriker, då jävlar är det bråttom. För el klarar man sig ju inte utan. Well, oavsett så kommer ju allt tillbaka till en. Så de som drar ut på tiden hos oss, de får snällt vänta på sin el. Det ska jag se till. Hur som helst så ledsnade jag ur och flyttade in i vårt fina nya badrum ändå. Och i dag är det sagt att det ska mjukfogas. Det tror jag när jag ser det. Bilder på nybadrummet kommer!

I går kväll var det bastuvarmt, fullmåne och full rulle på bebisen. Jag har med andra ord sovit så där. Är så här mosig i dag.



Trots det är det inget fel på humöret. Ska snart luncha med Jeanette, som kommer att bli världens bästa vikarie åt mig när jag går hem på heltid. Jeanette är en riktigt duktig journalist och har även andra strängar på sin lyra, typ dokumentärfilmare och en duktig fotograf. Det känns bra att lämna över tidningen till Jeanette och det är lite lustigt, för hon tog även över efter mig när jag slutade på Dalarnas Tidningar för tre år sen. I samband med det blev vi också vänner. Senare i eftermiddag ska jag också träffa Lisa som kommer att vikariera åt mig på halvtid nu när jag är sjukskriven. Hon verkar också duktig så det ska bli kul. Man kan säga att det är stora vikarieträffdagen.

Underbart att det är helg. Denna vecka har jag längtat nåt enormt efter att vara ledig med Stefan. Känns som om det är alldeles för få timmar de vi har tillsammans på vardagarna. Nu ska vi njuta av varandra i helgen. Det gäller att ta vara på den här tiden, har jag hört. För snart är ju livet aldrig sig likt igen.

1 kommentar:

Maria sa...

Jag förstår precis vad du menar med hantverkare. Vi fick en fuktskada och hantverkarna skulle komma efter 1,5 vecka, vi ringde och tjatade och till slut dök de upp efter 1,5 månad! Vi har efter det fått felaktiga besked och ingenting vad gäller deras tidsplan har varit korrekt. Vi är riktigt irriterade och kommer aldrig anlita den firman privat!

Ja, ta vara på tiden innan ni blir fler! Sen får man annat att tänka på :)