torsdag, augusti 27, 2009

Hatar färg men ser fram emot spa

I dag har jag varit med om ett antiklimax utan dess like. Vi färdigmålade övervåningen igår tillsammans med mamma och pappa... trodde vi ja. Nog för det såg aningen flammigt ut i går men vi tänkte att det skulle lägga sig när färgen torkat. Icke. Jag vaknar alltså och inser att vi får lov att måla en jävla gång till och att det alltså inte går att lista och sätta in dörrarna i dag som planerat. Fy fan alltså. Det blir till att gå ett till fyspass däruppe.

Han den där jag bor med kom hem häromdagen med en liten lapp där det stod att jag skulle infinna mig på spa i morgon eftermiddag. Han hade bara glömt den lilla detaljen att vi ska på psykoprofylaxkurs då. Istället har jag bokat om spa:t till i eftermiddag och det ska bli så himla skönt. Även fast jag inte har direkt ont någonstans av den extra tyngden så är jag trött i kroppen, helst efter all målning. Därför ska det bli skönt att bli bortskämd. Tack min finaste älskling!

I går var det andra gången på föräldrautbildningen. Vi fortsatte på temat förlossning och kom även in på smärtlindring. Trots att vi inte ska föda på Mora BB så fick vi ta en tur på förlossningsavdelningen. Åh vad jag hade velat komma dit och inte åka till jävla Falun. Jag har nu intagit en mycket negativ inställning till Falun och det är inte bra för mig själv, är jag medveten om. Inte blir det bättre när de berättar att de är rekordmånga som ska föda i september/oktober. Oflyt! Det lär nämligen bli trångt på BB. Roligaste är att jag träffade både en kommunalpolitiker och en barnmorska igår som båda sa: "Åk till Mora ändå, det finns personal och utrustning till att förlösa". Tja, man kanske skulle göra det? Har även, faktiskt, lurat på andra alternativ. Som privata alternativ. Så jävla typiskt att vi inte har något privat BB i sosse-Dalarna. Vi har diskuterat BB Stockholm som ju har gott rykte. Åh vad jag bara vill att Mora BB ska öppna igen!
I alla fall så tycker jag att föräldrautbildningen är intressant och efter gårdagens genomgång blir jag ännu mer säker på att jag inte ska ha något ryggbedövning. Dels är jag rädd för själva sticket i ryggen och dels så vill jag inte stänga av kroppen, vilket den där bedövningen ju gör. Nu vill jag ha era kommentarer igen, vad har ni för erfarenheter av smärtlindring?

Nu ska jag åka ner till kontoret och så småningom möta upp fina Tin för en lunch med sedvanlig update.

5 kommentarer:

Maria sa...

Vid min första förlossning valde jag epidural och det var jag jätteglad för. Efteråt hade jag dock lite ont precis där nålen suttit i ungefär ett halvår. Förlossningen gick jättebra och epiduralen gjorde värkarbetet smärtfritt.

Vid andra förlossningen var jag mycket mera förberedd. Jag hade läst Innan du föder och var mer inställd på smärtan och hade tränat mentalt. Jag klarade mig med lustgas och förlossningen gick jättebra.

Skulle jag någon gång få ett tredje barn vill jag klara det helt naturligt!

Jag tycker ändå att jag har gjort helt rätt val med smärtlindringen och jag har med mig två positiva erfarenheter!

Lycka till!

Emelie sa...

Jag har gått till bägge mina förlossningar med inställningen Epidural, nej tack!!!

Väl där har jag bägge gångerna bönat och bett om Epidural, tyvärr har det varit försent.

Lustgasen var min bästa vän i början innan krystvärkarna, då har den hjälpt föga.

Sterila kvaddar gör skitont och hjälpte mig inte alls.

TENS-apparaten hjälpte mig fint under krystvärkarna(även om jag trodde att jag skulle dö av smärta ändå...).

Något som har hjälpt mig mycket är att vara alldeles knäpptyst. Låter jättekonstigt men när jag har känt för att skrika har jag helt enkelt fokuserat den energin på att krysta.

Du gör väl en Graaf och bloggar från BB va? =)

Nina sa...

Vem har inte gått dit och tänkt ENDAST lustgas. Men när man väl ligger där så är sticket ifrån en nål ingenting.... GE MIG DROGEEEEEER.

Nu är vi alla olika och inget säger att du inte skulle fixa det utan men jag är tveksam...;)

Mina egna erfarenheter av eda är att man kommer tillbaka efter ett antal timmars koma och "inne i sig själv stund"...får en paus innan det är dags igen.
Kan man klara sig utan så finns det ingen anledning att ta den men jag hade ALDRIG fixat det utan den...inte me dRocky ialf.

Denna gången går jag självklart dit med samma inställning att endast använda lustgas sen om det slutar med eda får framtiden visa.

Karin sa...

Vad jag har lärt mig av min förlossning med Ella,så är dettta:Ingenting går att planera.
Vattnet gick 16 dagar innan BF.Blev igångsatt efter 48h,fick en massa lustgas fast jag ville egentligen ville ha Epidural så snabbt som möjligt.Men hennes hjärtljud gick upp till över 200,så det fick jag inte.
Det hela slutade i ksnitt.
Men om man säger så här:Lustgas är din bästa vän,när man får in snitsen.Dom fick slita bort den från mig.
Kram K

Mooona sa...

Hej Sofia..'
jag har också hängt med i turerna med BB och varit lite skitsur -även om jag själv har avklarat den biten.. :)

dock måste jag nu berätta en liten solskenshistoria.
För 1 vecka sedan fick vår vänn känningar och fick således åka till Falun ända fr Älvdalen..måttligt road o oroad över den långa färden.
Nu i efterhand kan jag bara meddela att deras lilla tillskott hade inte överlevt om de inte kommit DIREKT till Falun.
Barnet drabbades av hjärtstillestånd, vatten i lungorna so on so on..
Denna familj är nu mycket tacksamma för att de med automatik kom direkt dit!
Familjen har nu äntligen fått komma hem och jag är idag lite mer vänligt inställd till Falun efter denna händelse!

Ps.. leve lustgas!

Njut av din spa-upplevelse!