måndag, september 21, 2009

Sista arbetsveckan...

... har börjat. Four days to go. Sen ska jag vara hemma och jag längtar.

Galejet i lördags var så klart ett bröllop. Det var trevlig. Kändes som att hälften på stället väntade barn. Vi hade till och med ett gravidbord. Har nog aldrig pratat så mycket graviditet under så få timmar. Eftersom det hela började redan vid tvåtiden så höll jag på att somna med näsan i desserten. Därför blev det hemgång redan vid tio. Stefan, som ju får hålla sig något sånär nykter konstaterade: "fan va jobbigt det är att gå på kalas nykter, folk är ju så jobbiga". Jag försökte förklara att det är väl vad jag varit med om de senaste åtta månaderna.

Jag har börjat med nåt nytt. Att vakna very tidigt på mornarna. Tidigare har jag kunnat gå upp en sväng och sen somna om. Inte i morse. Vaknade 04.15. Vid fem, halv sex insåg jag att det var lika bra att gå upp. Var pigg och glad hela förmiddagen och betade av besök hos barnmorskan. Vi gjorde en sammanfattning av min graviditet i dag och hon sa "det är få förunnat att må så här bra på slutet som du gör, att inte ha några fysiska hinder och ha såna bra värden" . Kändes bra att höra. Magen hade växt 1 cm efter att ha stått still de senaste tre veckorna. Efter besöket hade jag tid hos sjukgymnasten för att hämta ut den TENS-maskin jag ska ha under förlossningen.
Till lunch for jag till Rättvik för en sista lunch med Svempa innan mammaledigheten. Vi tog härliga Lerdahlshöjden. Älskar deras små grönsaksshots man får innan maten. Efter lång och trevlig lunch gjorde jag ett riktigt kul reportage. Sen, när jag satte mig i bilen hem kom tröttheten ikapp mig. For direkt hem till sängen där jag dunade in i två timmar innan Stefan väckte mig. Ikväll blir det en mycket lugn kväll och förhoppningsvis vaknar jag inte 04.15 i natt/morgon bitti.

2 kommentarer:

Sol Jenny sa...

Visst är det fantastiskt att höra killarnas upplevelser när de tvingas vara nyktra typ 1 gång... blir så full i skratt varje gång jag hör det. Mest för att det är så lika för alla:)

Jo jag har haft lätta förlossningar. Ebba fick dock tas med sugklocka eftersom det gick för fort (hon hann inte vända sig och kom därmed ut med pannan först, inte bakhuvudet, därmed blev hon "för stor"). Det var dock inget som var någon "big deal". Det var som lite extra hjälp på traven ;)

Tjing.
Sol Jenny

Emma H sa...

Vad skönt att du mår så bra! Jag älskade min graviditet men sista månaden var riktigt tung. Hoppas du hinner vila minst en vecka innan bebben tittar ut! TENS är f ö kanon, helt klart min älsklings-förlossnings-gadget!

Hörs imorgon om Norra.
/Emma