söndag, juli 26, 2009

Smuts

Så kom den då, söndagen som det var såååå långt till. Söndagen som i sista lediga dagen på semestern. Det känns rätt okej faktiskt. Jag känner att huvudet behöver jobba, jag mår inte bra av att knappt använda skallen på flera veckor.

I dag har jag haft en dag out of phone. Så skönt. Har även haft en dag out of tv. Så skönt. Jag har bara njutit av att det varit tyst och sjunkit djupt ner i en bok. Smuts, av Katarina Wennstam. Läs den! Riktigt bra. Hon har tidigare skrivit om våldtäkter och sexhandel men det här är hennes första roman. Svår att lägga i från sig, intressant och med smaskiga detaljer.

När jag haft tyst klart gjorde jag en förebyggande insats. Jag vet nämligen att när jag kommer hem från jobbet i morgon kväll så kommer jag vara sjukt trött och säkerligen gravidsur också. Lagade därför ett storkok thaigryta med kyckling och grönsaker så att det finns mat till i morgon. När jag ändå var igång svängde jag ihop min goda spenatsoppa som serveras med ägghalvor. Nu är alltså minst två middagar kirrade redan. Känns för jävla bra.

3 kommentarer:

Sol Jenny sa...

Av någon anledning blir det så få kort på mig själv tagna. Bad Jon knäppa när jag matade igelkotten men när jag sedan tittade på bilderna är det bara igelkotten och min hand. jag håller dock på att introducera min son i fotovärlden, det går ok för att var en 5åring, om vi säger så. Kan ju slänga in de jag har ;)

Herre gud det närmar sig för dig nu 10 veckor, shit, spännande.

Jobba försiktigt!!
Kram

Alex sa...

Mera bilder, mera bilder!! Vill se bebisens krypin och hur det går med huset! :D Men håller inte med om boken. Jag blev skitbesviken på den. Spännande var den men kändes så "hitte-påig". Läst något annat i sommar som du kan tipsa en boklös om? Har du läst Filter förresten? Klart den bästa prenumerationen jag har. Kram!!

Sofia sa...

Alex: Jag ska bättra mig, lovar! Bebbens krypin är bara gipsskivor och ofärdigt so far men det kommer. Ska försöka ta på det som är klart.
Jo jag gillade Smuts, men kan väl hålla med om det där med "hittepåig":
Jag är ju sån sucker för kriminalromaner, helst amerikanska sådana, så det är mest vad jag läser. Om du gillar det och inte läst Connelly eller Lehane så är det två tips.
Filter har jag inte läst, måste kollas upp!
Kram kram.