söndag, juli 19, 2009

47 + 40 + 6 spottar

Att vara sambo med en elektriker är inte lätt. Han går ofta och funderar på det här med el, nämligen. Och belysning. I kväll tvingade han mig att bestämma exakt var jag vill ha spotlightsen i hallar, sovrum och barnrum på övervåningen. Gah, det blev till att springa runt med tumstock och mäta och räkna och fundera var ljuskällorna ska vara.
För skojs skull började jag räkna spotlights på undervåningen. Det blev 47 stycken. 47 stycken är helt sjukt och det känns faktiskt inte som om det är så många. Men det är det ju. Bara spotlightsen i fönstren blir 14 stycken, eftersom vi satt två i varje fönster. Adderar man spotlightsen på altanen, sex till antalet, är vi uppe i 53.

På övervåningen har Stefan räknat ut att det blir 40 spottar totalt. När den är klar ska vi renovera källaren och vad kan det bli där, 40 till. Hej vi har ett hus med 133 spotlights. Tur att inte alla av dem drar massor av el.

I kväll har vi också bestämt de exakta måtten för sovrummet. Jag får nypa mig lite i armen över det faktum att jag inom snar framtid kommer att ha ett walk in closet på sju kvadratmeter. Alla klädtokiga tjejers dröm. Åh vad jag omsorgsfullt ska sortera alla klänningar, kjolar och skor därinne.

Nej, nu är vi färdiga med byggplanering för i kväll och ska se kvällens andra film.

1 kommentar:

emelie sa...

Inte utan att man blir sotis,,,fiiffan :)