onsdag, september 01, 2010

På min balkong...

... är det sol hela dan. Och nu är det en balkong. Tidigare var det ett obrukbart altantak. Eftersom den är byggt i tryckimpregnerat virke så får jag lova att vänta med att måla den vit till i vår. Hrm. Men den är fin ändå, väldigt fin. Och den gav övervåningen en helt ny dimension. Jag har varit alldeles till mig i dag och liksom gått och njutit av balkongen hela dagen. Här kommer jag sitta mycket och jag har redan börjat. Snyggt va, vad säger ni?




Alla borde ha en Folke hemma, konstaterade en granne häromdagen. Det är sant. Jag tror inte att ni förstår hur bra vi har det. Gubben är helt makalös. Han kan allt, och det går snabbt. Hela balkongen är byggd på åtta timmar. Älskade svärfar!

Annars har vi haft en riktigt härlig dag jag och Stella. Vi tog sovmorgon till nio. Efter frukost och lek kom grannen Mimmi med sina småkillar på besök. Trevligt! På eftermiddagen tog vi en cykeltur och tittade på djur. Det gläder mig nåt oerhört att hon gillar djur så mycket "dä" säger hon och pekar. Sötungen!

Till middag fick vi oväntat besök av mamma och pappa. Jag bjöd på indisk soppa följt av en paj på röda vinbär. Gott. Sen snörade jag på mig promenadskorna och drog in till "stan" (kan man kalla Mora för det?) för att möta upp Matilda. 90 minuter snabb, skön och jäkligt trevlig powerwalk är precis vad en mamma som jag behöver.

Kommer ni ihåg rosorna jag planterade i somras? Well, så här ser de ut nu. Det blev så himla bra och de har blommat mer än vad jag någonsin sett rosor blomma - hela sommaren lång. Vilken lycka.



Det slog mig i dag när jag gick runt här på gården, medan Stella som eftermiddagslur. Jag friserade rosorna och klippte bort döda blommor. Jag planterade om en kruka timjan. Jag kollade in vinbärsbuskarna och konstaterade att de behöver skördas bums. Framförallt så kände jag vilken jävla lycka det är att bo så här. Det är underbart!



Och så dagens om missbebisarna. De är inte kloka, fast på ett bra sätt. Klättrar i gardiner och kissar även på gardinerna, så nu är det lådträning på hög nivå. Men vi har så kul på dagarna. VIll aldrig att de ska flytta. Harry har hittat charmen i att leka med barken i orkidéerna. Sådär kul.

5 kommentarer:

Karin sa...

Ni har ett underbart hus-och jag älskar att det är vitt:)
Min favvofärg:)
Sen kan man ju ha lite små färgklickar där hemma..men jag kommer att ha vitt hemma..det vet du:)Kram från Fru Vattnäs

Jessica sa...

Fin balkongen blev! Och vilken vy utanför sen! Inte illa!

Förstår verkligen känslan med missbebisarna. De är helt underbara!

Kram kram

Alex sa...

Balkongen blev ju helt underbar Fia! Vilken lyx att bara kunna öppna och kliva rakt ut på morgonen. Jag tror jag måste få spana in den IRL snart. ;)

susanne sa...

Gu så fint ni har gjort,jättesnyggt staket!Man får ju sån inspiration av såna bilder:)själv har jag precis börjat min resa i den vita världen nu målar jag allt i vitt(så är det när man ligger lite efter hihi)tyckte också det var ite sjukhus över det men nu har jag ändrat mig..tycker det är såå fräscht!!ha det kram susanne

Jenny sa...

Vilket fint hus - det syns att det ligger mycket arbete bakom. Vilken rolig bild på missen med tassen i krukan! Kram och ha en skön helg tillsammans.