tisdag, november 10, 2009

Veckans Baby


I dag började Stella och jag dagen på BVC. Herrejösses vad mycket mer som krävs när man ska passa en tid och har en bebis med sig. Detta trots att Stella fick sova till jag ätit frukost och gjort mig i ordning. Man är så orolig över att hon äter som hon ska men det fick vi bekräftat att hon gör. Lillan har gått upp 220 gram på en vecka och väger nu 3920 g. Hon hade även växt på längden och mäter nu 53,5 cm. Så liten fast ändå större. Liksom.

På eftermiddagen ringde det från Sveriges Radio. Min kollegas son jobbar där och hade fått tips om att vi hade en finfin baby hemma. De frågade om Stella vill vara "Veckans Baby" i "Vaken med P3 och P4" i helgen. Det vill hon så klart (eller snarare hennes mamma och pappa vill). De gjorde en förberedande intervju men kommer att göra den i sin helhet med mig på lördag kväll och så sänds det 05.40 söndag morgon. Så då kära bloggläsare får ni gå upp i tid och lyssna när det handlar om Stella Jemthans på riksradion. Lilla radiostjärnan belönas med en Radioapa, som kommer med Posten. Vi ska givetvis spela in programmet. Tänk så kul att ha kvar när hon blir större.

Jag sitter och fnissar lite... har nämligen förklarat för Stefan att det är roligt och bra för Stella om man sjunger för henne. Själv har jag dammat av en massa gamla barnsånger som Stella får höra på. Hon blir alldeles fascinerad när man sjunger för henne och liksom tittar en djups in i ögonen. För att återgå till anledningen till fnisseriet så hittar Stefan på diverse låttexter till kända melodier och framför för Stella . Låter väldigt kul men lillan är hur nöjd som helst.

Nu ska jag städa badrummen. Det är något terapeutiskt över att städa badrum. Önskar att jag vågade ladda hem musik.. då hade jag Pirate Bay:at hem Pinks nya "I don´t belive you" och Darins version av "Viva la vida" och sen krämat på bra med ljud. Givetvis i lurar så att inte Stella får hörselskador. Men det var om det, får hålla till godo med min städblandning.

3 kommentarer:

MondayGirl sa...

Du får skaffa Spotify (om du inte redan har det), då kan du lyssna på nästan all musik =)

Sofia sa...

Jag har det, och Spotify är verkligen underbart! Men jag vill kunna ha det i Mp3-spelaren så att jag kan poppa på promenader.. Vet du hur man kan lösa det? :)

Sol Jenny sa...

Går det inte att lägga ut en länk till radioprogrammet här på bloggen så vi morgontrötta kan ta del av den senare... ;)

Spännande!

Kram