torsdag, november 05, 2009

Tips tack!

Alla som har barn som läser; har ni några tips på bra barn-böcker? Alltså böcker om barns utveckling, sjukdomar etc. Tips mottages tacksamt :) Tar även gärna emot tips om bra grejer när barnen är riktigt små, som Stella är nu. Alltså prylar som de tycker om att titta på till exempel?

9 kommentarer:

Madde sa...

Hehe, jag borde egentligen inte skriva detta då jag utbildar mig till lärare, men. Alla barnböcker är överreklamerade ;-) . Står nästan bara samma sak i dom och jag personligen tror man lär sig mer på att sköta/lära känna sitt barn än att läsa i barnböcker. Där är allt så snuttifiserat. Men vi föräldrar böckerna är väl dom bästa skulle jag säga. Sen finns det ju klassikerna, barn dom 5 första åren och barn. Jag tror kanske man helst ska bläddra i några olika för att känna vilken som passar en själv samt synesätt.

Babygym antar jag att ni redan har? Annars är de en bebis favorit. Hört massa bra om såna där babygungor också. Men även där man lär nog hitta, klämma och kika för att se vad som passar en själv :-) .

emelie sa...

Har en massa bebisböcker, men det har alltid slutat med att jag läst det jag undrat över på nätet, typ barnets utveckling månad för månad och om sjukdomar och symptom.
Hittar du någon bra får du gärna tipsa mig...=)

Leksaker/prylar verkar vara himla olika, men de där små tygstyckena med en massa tyglappar och tags som finns bla. på designtorget verkar vara poppis, Ivar hade en som han älskade att suga och känna på.

Happy shopping om du får tag på något!!

Sol Jenny sa...

Babyleksaker med stora ögon, kontrastfärger. Självklart CE märkta och rekomenderade för ditt barns ålder!

Emil och Adam (orsa) hade en speldosa, groda och kanin, med blinkande lampor som varit min favvo :)

Sol Jenny

Helena sa...

En spegel kan vara rolig att titta i för din dotter när hon börjar ligga på rygg.
Jag köpte boken "Stora boken om barn" av Kristina Hofsten, Lena Lidbäck.

Emma H sa...

En bok jag tycker var kanon under första året var "Växa upp och upptäcka världen". Man får såklart se den som ett stöd och inte en lag (duh), men den ger lite extra förståelse för vad barnet går igenom och hur det kan visa sig under olika perioder. Dessutom har den tips på typ av både lekar och leksaker som passar för olika åldrar. Här finns den:
adlibris

Leksaker och snutterfiltar och prylar är så olika vad olika barn gillar, men Vincent har alltid älskat lappar, tvättlappar alltså - på gosedjur och kläder. Det är fortfarande hans stora trygghet att ha en lapp att pilla på. Fast den där lappsnuttefilten från Designtorget har han konstigt nog ratat, den är totalt ointressant. Däremot gillar han en liknande från LabelLabel (finns bl a på Babyproffsen). En sådan har han både på dagis och hos mormor & morfar. Finns t ex här: dunderbutiken

Emma H sa...

Hm, vet inte om de där länkarna fungerade när jag grejade med dem, så jag klistrar in så här också:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9146210571&showallreviews=ok

http://www.dunderbutiken.se/se/art/snuttefilten-label-label.php

Anonym sa...

Säger bara Jesper Juul!
Speciellt boken, Ditt kompetenta barn. Om boken:
"Det mesta av det som vi betraktar som uppfostran är både överflödigt och direkt skadligt."
I Ditt kompetenta barn gör den välkände danske familjeterapeuten Jesper Juul upp med många traditionella uppfattningar och värderingar inom barnuppfostran. Här presenterar han ett helt nytt sätt för barn och vuxna att umgås på, som varken bygger på gamla tiders auktoritära maktutövning eller demokratisk tyranni utan på jämlikhet och lyhördhet. "Lyssna på era barn", uppmanar Jesper Juul. "Lita på att deras reaktioner är kompetenta!"
Jesper Juul belyser klokt och ömsint sina teorier med en mängd exempel hämtade ur verkligheten.

Lättläst och bra! Bettan

Anonym sa...

Som någon redan nämnt: Växa och upptäcka världen, sju utvecklingssprång under barnets första levnadsår. Av Hetty van de Rijt och Frans X Plooij. Mycket bra bok som gör att man får mer förståelse för vad barnet går igenom vid jobbiga perioder.

Sofia sa...

Tusen tack för alla tips! :) Ni är guld. Nu ska det shoppas.