fredag, november 13, 2009

TGIF

Trots att det är ledig dag varje dag för mig numer så är fredagar lite härligt pirriga. Hello lovely helg!
Stella och jag myste länge i sängen i morse, så underbart att ligga och kramas och lukta på hennes underbara doft. Nu väntar vi på dagens första besök; Stellas mormor. Jag tänkte att mormorn ska få jollra med Stella medan jag gör en helguppfräschning... ansiktsmask, hårinpackning, nagelfix... och sånt. När det och lite annat pyssel är klart tänker jag bjuda mormorn på lunch.

Senare i eftermiddag kommer äntligen Karin och Ella. Vi hade ju tänkt ses helgen den 16-18 oktober då de var hemma senast, och inför det sa vi att då måste ju bebisen ha kommit. Well, den helgen var ju jag och kämpade i Falun så det blev inget häng. Det blir det nu.

I kväll vill jag laga någon riktigt god mat, ska bara komma på vad. Kanske ett besök vid fiskbilen. Eller en fin bit kött. Det är btw svårt att få tag i bra kött samt att i butik veta om köttet är bra. Ta entrecôte, till exempel, hur svårt är det inte att hitta riktigt bra entrecôte? Blev tipsad om en ny bok, Kött, skriven Håkan Fällman, styckmästare och av hovleverantör av kött. Läs mer r. Vill lära mig skilja bra kött från dåligt. Boken ska införskaffas!

Ha en härligt underbart trevlig fredag ni som läser.

2 kommentarer:

MondayGirl sa...

Det är så himla stor skillnad på smak och mörhet på kött som man tex köper direkt av en bonde eller som kommer från "egen" jakt och det kött man köper i matbutikerna.

Fast det är inte så många som vet om att det är så stor skillnad för de flesta köper ju i vanliga mataffärer.
De flesta har inte lyxen som många på mindre orter har (där det finns många bönder eller där det är vanligt med jakt), att faktiskt köpa utan en massa mellanhänder och där djuren haft det bra (utan stress) innan de slaktas.
Jag har till exempel inte vetat att älgkött är skitdyrt och lyxigt förrän jag flyttade till Sthlm. Pappa har ju jagat så länge jag kan minnas och vi har alltid haft älgkött hemma.

Att jag sen inte är något riktigt "fan" av kött är ju sen en helt annan sak =)

Karin sa...

Ha ha, det är precis som du skriver - helgerna är heliga, även om man gör samma saker som under vardagarna. Jag börjar jobba halvtid om två månader så mitt tips till dig är att TA VARA PÅ TIDEN, det går inte att beskriva hur fort den går...

Ha en skön helg!