lördag, november 14, 2009

Lördagseftermiddag i Långlet

Nu skulle jag kunna kommentera snön, som ALLA andra. Men det gör jag inte.

Helgen har varit bra so far. I går fick vi finbesök av Karin och Ella. Det blir så påtagligt hur liten Stella är och hur fort de växer när man såg Ella, sex månader, och Stella, snart fyra veckor, bredvid varandra. Ella såg ut som en jätte och Stella som en pytte.




Mamma/mormor var med oss en stund. Karin och jag hade sen en rejäl update. Vi har bara känt varandra i ett och ett halvt år lite drygt men det känns som om vi känt varandra längre. Karin är en fin vän. Synd att de bor så långt bort!
Efter några timmars mys kom pappa Freddan och hämtade sina tjejer.



I går kväll gjorde jag himmelskt goda älgwallenbergare med smörstekta kantareller och potatispuré smaksatt med västerbottenost. Orgasmgott!
Så var det Idol i vanlig ordning. Helt rätt att Eddie fick åka ut.. han och Rezas duett var så usel att jag skämdes. Betydligt bättre var Mariette (som jag annars tycker är riktigt tråkig) och Kalle. Kvällens bästa soloframträdande svarade defintivt min forna favvis Tove för. Om my. Mellan Idolakterna såg vi Cirkus Möller som jag skrattar mig harmynt åt. Det är min humor.

Jag fick även någon slags ögoninflammation under gårdagskvällen. Tack för det Gudjävel. Syns dock inte så mycket på bilderna. I dag räddade jag situationen med Clear Eyes.





I morse ville Stella gå upp vid åtta. Vi eldade i kaminen och åt tekakor med ägg på . Mums. Senare blev det stan. Jag är på jakt efter en lång, varm jacka som passar både till nylosnisar och stövlar och till promenader i Långlet. Kan nu konstatera att någon sådan jacka finns inte i Mora. Hittade en snygg Peak på sportaffär´n men den var tyvärr skogsgrön (och kostade dessutom 4300). Efter jackletandet tog vi en fika med Karin och Freddan.

Det blir lugnt härhemma ikväll, inte helt otippat i ett hem där de bor en fyraveckors bebis med sina föräldrar. Ludde lillebror är hemma och han kommer hit med sin nya värstingfblixtutrustning som han ska få testa på Stella. Jag ska laga till Biff Rydberg till oss, inspirerad av kocken i Förkväll i går. Förkväll är lite småkul att kolla på, förutom att programledarna är så urbota dåliga.

Nu måste jag sluta blogga och återta makten över fjärrkontrollen... Stefan har bytt till matchen mellan Troja Ljunby och Västerås. Nån måtta får det vara.

Inga kommentarer: