torsdag, november 12, 2009

Jakten på en mössa

Jag önskar mig en sak; SOL. Kunde det inte vara lite finväder någon dag? Det är så grått så att det inte är klokt. Nu hänger vi förvisso mest inne.. men ändå. Det är lätt att bli paranoid och orolig när man har en nyfödd hemma, har jag märkt. Andas hon? Mår hon bra? Frågorna är många. Jag har en ny nojja nu och därför är vi inne. Det handlar om att inte frysa, eller snarare om bristen på huvudbonad. Pratade med BVC om det häromdagen och de sa att det var ett problem, att det inte finns tillräckligt bra mössor. Kan inte annat än att hålla med. Som jag letat här i Mora efter nåt mer än de små tunna bomullsmössorna som åker bort från örat så fort lillan vänder på huvudet i vagnen. Jag vill ha något mer rejält, gärna med öronlappar så att hon är garanterat varm om sitt lilla huvud. Tips, tack? Vi sätter nu vårt hopp till Polarn och Pyret. Fina Karin, som är på dalabesök med Freddan och lilla Ella, har shoppat en mössa där åt oss som vi hoppas funkar. Förutom att de är mössleverantörer så ska det bli så roligt att träffa familjen Wigren/Starell, inte minst nu när både Ella och Stella har anlänt. Vilket radarpar. Ella och Stella. Finaste 09:orna. Karin och jag har redan pratat om att vi nog får låsa in dem under tonåren med tanke generna, haha.

I går började dagen på ett förstklassigt sätt. Hannah kom på frukostmys med nybakat bröd. Stella började med att somna i hennes famn. När hon fick fortsätta sova i vaggan hade vi en mycket trevlig update om allt från förlossning till jobb. Vi fick också en underbar present i form av små canvastavlor och en färgburk. Nu ska Stellas små händer och fötter få göra avtryck på tavlorna. Tacktacktack!

Egentligen skulle vi haft kvällsmys med Matilda och Tobias i går men jag mådde inte så bra så det fick ställa sin. Istället bäddade jag ner mig och Stella i soffan och såg på favvisarna "Halv åtta hos mig" och på de kärlekskranka bönderna. Det blir liknande aktivitet i dag, fast med nya tv-program. Jag är inte överförtjust i rödpolitik med föräldrarförsäkringen är fantastisk. Tänk att vi kan vara hemma och mysa på det här sättet. Underbart.

10 kommentarer:

MondayGirl sa...

Har sett flera mössor på Polarn O. Pyret som har öronlappar. Sen såg jag en som är som en luva, där det bara är ett hål för självaste ansiktet som även går ner runt nacken och halsen =)

MondayGirl sa...

Alltså hålet går inte ner runt nacken och halsen... självaste luvan går ner runt nacken och halsen =)

MondayGirl sa...

En sån här...

http://polarnopyret.se/Shop/Product/ProductDetails.aspx?id=4821&productidentifier=60018188&colorid=2504596&sectionid=clothes&subsectionid=ENOVA_GLOVES_HATS

MondayGirl sa...

Den här såg också bra ut...

http://polarnopyret.se/Shop/Product/ProductDetails.aspx?id=4821&productidentifier=60013557&colorid=2505180&sectionid=clothes&subsectionid=ENOVA_GLOVES_HATS

Anonym sa...

håller PoP har kanon ytter kläder!!!!!!!

Karin sa...

Po.P har en stickad windstopper mössa som vi haft både i vintras och nu i vinter, den är super! Har öronlappar och knyt. Har kopierat länken om du är intresserad, tyvärr funkar ju inte länkning i kommentarerna... Hoppas ni hittar nått!

http://polarnopyret.se/Shop/Product/ProductDetails.aspx?id=4821&productidentifier=60013557&colorid=2504596&sectionid=clothes&subsectionid=ENOVA_GLOVES_HATS

Den vita kör vi på!

Karolina sa...

Hej Sofia!
Har du kollat in Ann-Sofie Sunds mössor som hon syr?
www.stjarnoga.se
Där kan du välja bland alla roliga tyger, om du vill ha enkel eller dubbel mössa.
I min familj så används dessa mössor flitigt, både bland oss vuxna och våran lilla Tim.
Jättesköna och bra passform!
Kika in på hennes hemsida!
Kram
Karolina Källberg.

Sofia sa...

Ni är som vanligt landslags när man efterlyser något! Stort tack.

Helena sa...

Varför inte en bebismössa, hjälm, eller vad de kallas o sen en tjockare vanlig vintermössa. Så hade jag och då drog det inte in i öronen.

Anonym sa...

Här är en ganska söt mössa tycker jag...

http://www.busfron.se/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=201&category_id=74&option=com_virtuemart&Itemid=117