söndag, november 15, 2009

Mycket skit på liten yta

Det är livsfarligt att ha en källare av det slag som vi har. Den är under projektering och i väntan på renovering så har den förvandlas till ett ställe dit vi ställer ner det vi inte vill ha/inte vill se/inte orkar bestämma vad vi ska göra med. Jag brukar använda uttrycket "jag har aldrig sett så mycket skit på så liten yta" om till exempel marknader och skitaffärer men får ju motvilligt erkänna att även vår egen källare kvalificerar in under de orden. I morse, efter att jag bakat Leilas goda scones till frukost, när Stella somnat så rusade jag och Stefan ner i källaren för att röja undan det värsta i denna källare. Stefan tvingades att gå igenom sina elektronikprylar och vi hamnade bland annat i diskussion om en 14-tums tjock-tv från nittonhundrafrysitfast som Stefan ville sälja på Blocoket för en hundring. Jag kalkylerade lite snabbt att vinsten, efter annonskostnad skulle bli i runda slängar 60 spänn. Då började vi garva och tv:n åkte till bättre behövande. Om jag gick hårt på Stefan med elektronikprylarna så fick jag detsamma tillbaka. Men då handlade det så klart om mina gamla kläder, skor och väskor, som jag för övrigt tycker att jag städar ur flera gånger om året. Jag hittade massa kläder från förr och konstaterade att smaken förändras. Hur tänkte jag när jag la ut dyra pengar på ett par bebisrosa mockastövlar? Hittade även en hel sopsäck med jackor och kappor som jag glömt. Rena julafton! Jag var dock duktig, och inte minst realistisk (för det mesta kommer ju inte användas ändå) och bestämde mig för att göra mig av med det mesta. Är tyvärr alldeles för lat för att sälja på Tradera så det blir välgörenhet. Det känns bra.
Vi hann bara med en bråkdel av allt bråte i källaren men hey, bättre lite än inget alls. Snart måste vi dock rensa ur allt för i denna källare ska det bli ny funktionell tvättstuga, ett hobbyrum som senare kan bli tonårsrum med egen ingång, bra förvaringsutrymmen och - inte minst - vår alldeles egna relaxavdelning. Hello bubbel- och bastubad. Synd bara att det är så sablans svårt att hitta ett snyggt bubbelkar. Förslag?

Förutom turbostädning i källaren så har vi varit hos svärisarna på middag. Farmor Lena är nu äntligen frisk. Stackaren, som längtat så efter sitt barnbarn, har varit jättesjuk och inte fått träffa sin sondotter på två och en halv vecka. Roligt att hon är frisk nu tycker vi alla. Efter god och trevlig middag åkte vi hem och fick besök av Stefans kusiner Mattias och Dennis med den sistnämndas son Linus, sex månader. Stella och hennes tremänning fick bekantade sig med varandra och vi andra fikade.



Nu ska jag leta reda på min familj, som jag tror ledsnade på mitt matprogramsmaraton jag haft till fördel för sport på sovrums-tv:n. Apropå TV så dammar ju sexan av gamla favvisen Paradise Hotel, som har nypremiär i kväll. Har saknat de här smaskiga skandalsåporna som Baren, Big Brother och Paradise Hotel. Denna gång får jag dock inte upptäcka att en av mina gamla killar är med, som jag fick göra sist Paradise sändes... vilket gjorde det hela ännu roligare.

Efter att jag letat reda på min familj så ska jag svänga ihop någon smarrig lättare middagsmat. Chévretoast blir det nog. Avslutar med en bild på sessan i sedvanlig sovpose. Denna gång i min gamla pyjamas. Tänk att jag fått plats i den här.

Inga kommentarer: