tisdag, november 03, 2009

Knacka, tack.

Är det något som jag är riktigt jävla less på så är det den här bymentaliteten, av många anledningar egentligen men främst en just nu. Jag verkligen hatar när folk klampar in här utan att ringa på eller knacka. Bara kliver in liksom. Spelar ingen roll att vi inte känner dem särskilt väl. Och folk som Stefan känner men inte jag, de kan också bara klampa in. Tror de. Jag tycker att det är fruktansvärt obehagligt. Dum som man är så tror man väl att folk ska visa någon slags respekt när man har en nyfödd hemma men icke. Gå in bara, gör det. Jag var dessutom orolig tidigare för att folk skulle komma hit oanmälda och hälsa på oss och Stella. Nu var den oron obefogad då alla våra vänner släktingar frågat om de fått komma och då har det bara varit roligt med besök. Utom vissa då som tycker att man kan komma oanmäld och dessutom bara klampa in. Nu får dörren vara låst fortsättningsvis.
Har även hunnit med att få obehöriga kärringar att stoppa ner handen i vagnen och rätta till hennes filt. Som om det behövdes och som om jag vill att folk stoppar ner handen hur som helst. Så jävla respektlöst.

Just nu är huset billigt.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Haha!

Anonym sa...

Jag tycker, ärligt talat, synd om dig Sofia. Du har ju inte fattat nånting......

MondayGirl sa...

Jag tycker också att det är respektlöst!

Sofia sa...

Otippat att det skulle komma anonyma kommentarer på det inlägget... inte.
Vad är det jag inte fattat?

Anonym sa...

Du får väl flytta längre ut i skogen så ingen kommer,vilka problem..

MondayGirl sa...

Hej! =)
Det är inget tvång på att kommentera tillbaka.
Du har väl fullt upp ändå =)

Ja, vi ska gifta oss i slutet på maj, känns jätteroligt och spännande!

Kram

Lotta sa...

Fy vad trist och respektlöst! :/ Och verkligen tråkigt med anonyma kommentarer! Kan man inte stå för det man skriver? Tydligen inte! Kram på er!

Anonym sa...

Ett något sent grattis till "lisskullan" kommer här! Härligt att läsa (syns även på bilderna) att allt är bra med er tre.
Förutom det du berättar om i inlägget så kan du förbereda dig på många alltför nyfikna frågor samt många jag-vet-precis-vad-som-är-bäst-för-din-bebis-kommentarer.

Hälsa stolta pappan också!

/Malin G

Madde sa...

Det blir rätt tydligt, inte bara av ditt inlägg utan också av folk som kommenterar, att vissa människor helt enkelt är dumma i huvudet.

Sofia sa...

Det gläder mig att jag har så många kloka, snälla läsare!

Tänk att man får negativa kommentarer för att man upplever det obehagligt jobbigt att folk klampar in i ens hem när man är hemma och lär känna sin nyfödda dotter. Det mest patetiska är att listan på vem/vilka de fega är inte är särskilt lång...

ulrikaihuvudetpaulle.blogspot.com sa...

Hej Fia! Jag förstår precis vad du menar,här är dörren alltid låst. Har hänt alldeles för många ggr att okända/kända nästan skrämt livet av mig när man vänt sig om och där står någon oanmäld,fy! Rackarns söt liten tös ni fått :)

Anonym sa...

Har aldrig varit med om ngt liknande, du måste haft otur :-)
Säg vad du tycker så händer det nog inte igen. Tänk va enkelt det skulle vara om folk säger vad de tyckter på en gång istället för att gå runt och vara bittra i det tysta.
Lycka till me det nudå och söt dotter ni fått :-)

kattis sa...

kan helt förstå din känsla sofia, (känner dig inte alls utan tycker bara om att läsa din blogg) när man är hem kommen med en ny bebis, är man väldig känslig och vill absolut inte att någon bara dyker upp eler dyker ner i vagnen!!!!men på något konstigt sätt har folk så himla svårt att förstå detta. så stå på dej!å njut av tiden när de är så där små gosa så mycket ni bara kan det kommer både du å stella ha igen senare! en trygg mamma en trygg bebis ;)

Karin sa...

Det här är ju helt sanslöst, kan inte folk fatta att det handlar om RESPEKT?! Har ett par kompisar i en annan Mora-by som fick besök av oinbjudna i tid och otid, gärna när de satt och åt frukost tillsammans på helgerna t ex. Det slutade med en lapp på dörren att inget besök togs emot före tio lördag-söndagmorgnar. Vad hände? Jo, prick klockan tio stövlade folk in. Otroligt. Nej, lås dörren vet ja... Man undrar ju hur nån kan tycka att detta är ok liksom?! Oanmälda besökare är en sak - men man knackar ju iaf! Heja Sofia, ta strid mot bymentaliteten!!!