söndag, november 22, 2009

Fem veckor

Tänka sig, för fem veckor sedan låg jag och kämpade så som jag aldrig kämpat i mitt liv. Och i natt fyller således Stella fem veckor. Sjukt hur snabbt det går. Lilla hjärtat är lika snäll som tidigare och jag är så tacksam för det.

Veckan har varit mysig, i vanlig ordning. Här kommer lite blandade bilder.
Jag hade glömt hur gott det är med granatäpple. Funkar kanoners både i salladen och i dusch- och hudcreme. Mumma!




I veckan kom den söta radioapan från SR.



Vi har upptäckt hur fantastisk bärselen är. Man kan göra så mycket och samtidigt mysa. Här fann sig dock lilla stjärnan i att ligga och mysa i sin säng, på min kudde, medan jag städade.



I fredags åt vi middag hos mamma/mormor och pappa/morfar. Utsökt torskrygg i gott sällskap. Sen blev det Idol, som numer är sjukt förutsägbart. Jamenar, hur kul är det att titta på Mariette och Erik? Visst, de är bra men det är ju sammasamma varje vecka. Nej, tacka vet jag känsloladdade Tove och även Calle.
Stella myste runt mellan diverse famnar. Här hos sin mormor.



Väl hemma hos pappa igen blev det bad, som Stella älskar!



Ja, hon är så sjukt söt. Och gillar att sova i sin säng, fast mest av allt gillar hon nog att sova hos mig. Finns det något mysigare än att sova med sitt barn? Tror inte det.



I går vaknade vi upp till sol. Stor lycka! Hela lilla familjen tog en skön långpromenad med fikapaus hos farmor och farfar. Stella har fått en egen fäll att ha när hon är där.




I går kväll hade vi äntligen fått till en dejt med Matilda och Tobias, som det var alldeles för längesen vi träffade. Jag lagade gratinerade gröna musslor till föris, helstekt oxfilé med rotfruktsmuffins och rödvinssås med en touche av mörk choklad (favvis) till varmrätt och vit chokladmousse med limehallonsås till efterrätt. Gott.
Vi såg Robinson och lyckades även trycka i oss lite glöggtapas. Paltkoma? Jovars.





Även lillebror/mormor Ludde var med. Lustigt att någon som varit så rädd för bebisar nu helt plötsligt verkar vara bebisfrälst? Well, Stella kan nog omvända den mest skeptiska.



Tidigt i morse stack Stefan i väg till skogs där han ska hjälpa en polare med el. Jag hade hoppats på finväder i dag med så att vi kunde ta en skön promenad. Det här spöregnet känns så där som promenadväder. Istället har vi bäddat ner oss i soffan med SATC på tv:n. Känns helt okej. Kanske tar vi en tur till någon av de julmarknader som går av stapeln i dag. Klart är i alla fall att jag ska laga någon smarrig söndagsmiddag.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Tänk vad tiden går fort! Jag har fem veckor kvar nu till beräknad förlossning... Och jag tycker att det var nyss som ni fick Stella! Känns som att veckorna kommer att springa iväg!

Låter som att allt är bra med er! Härligt!!

Kram kram

Karin sa...

Sötnos! Och vad mörk hon ser ut att ha blivit i håret!

Har en liten fråga Sofia... Den där rödvinssåsen med choklad, kan du inte lägga ut receptet på den? Ska faktiskt testa dina rotfruktsmuffins till helgen, tillsammans med lammfilé. Den där rödvinssåsen skulle nog vara ljuvlig till...

Ha en bra dag!

Anonym sa...

Visst är det mysigt att sova bredvid sitt barn. Jag älskar att ligga där och titta på hans perfekta ansikte och lyssna på de lätta andetagen. Kärlek.

Sofia sa...

Det bästa, bästa är att sova bredvid sitt barn :)