lördag, oktober 03, 2009

Vecka 39/40

I morgon är det en magisk dag. Det är första dagen på vecka 40 - veckan vi väntat på sedan den 31 januari. Det känns helt overkligt. Nu kan det ju mycket väl bli ett par till veckor, men vecka 40 har ju varit speciell. Nu är vi där, jag Stefan och magen. Så här ser jag ut nu.




Det är lustigt hur den här graviditeten varit. Jag mår nämligen som bäst nu (förutom nackspärren, men den har ju inget med grav. att göra). Jag undrade hur det skulle sluta ett tag där i våras när jag kände mig svullen som en ballong och fulare än fulast. Någon gång i somras gick svullnaden ner och jag känner mig rätt normal i kroppen. Ja, förutom magen då så klart. Svullnaden i ansiktet har också gått ner (tack gode Gud) och jag känner mig piggare och starkare än någonsin. Hormon-bergochdalbanan har också lugnat sig. Det känns som om jag kommit till ro. Skönaste. Nu kan du komma bebis!



Blev gladare än gladast häromdagen när Stefan förklarade att han var glad att jag inte var en sån där sunk-gravid som konstant springer runt i mysbyxor och bara äter. Han sa att han var glad och stolt över att jag var så fräsch och pigg trots att jag snart ska föda. Sånt bli man glad av. Tack älskling!

I dag har det inte blivit så många knop vilket var väldigt skönt. Benny kom förbi och hängde med oss på eftermiddagen och tog hand om det som Stefan gått bet på - att försöka underlätta min nackspärr. Snälla Benny knådade och värmde och det blev faktiskt bättre.
Vi hade planer på att åka till Älvdalen men jag orkade inte. Kände mig dessutom som en strandad valross med mage och nackspärr så vi slog till med pizzabak istället. På riktigt blev det de godaste pizzor jag ätit och jag fick medhåll av Stefan. Vi köper deg på pizzerian och kör på våra favvoingredienser. Sen kör vi in dem på pizzaeffekten i superugnen. Givetvis gör jag egen mustig tomatsås som är basen. I dag gjorde vi en pizza med skinka, banan, ananas, curry och beasås. Den andra fick på sig färska champinjoner, chévre och pepparsalami. Gudagott. Det hela avnjöts med ett glas Troccadero och Körslaget. Landslags.

Nu blir det nog filmvisning i Hästens. Har för övrigt byggt klart min sänggavel, fått upp sänborden och lyxlampan. Det är så cosy att jag vill vara där nonstop.

Trevlig lördagskväll!

7 kommentarer:

Unknown sa...

Hoppas att vinet passade till soppan... :)

Sofia sa...

Haha... någon som varit på Bolaget samtidigt som mig i fredags uppenbarligen :) Vinet skulle vara i soppan och det blev riktigt bra. Fick också unna mig två, tre klunkar sen var det läskdags igen. Gah vad jag längtar efter ett glas vin!

Lisa sa...

Sådär kände jag med mot slutet att man kände sig vacker.. fast jag kollar på bilderna nu så var jag ju stor som ett hus! Men jag mådde toppen och kände mig fin då.. Så håll i den känslan och stå på dig! Du är fint gravid med och jag hoppas att jag får känna så under min graviditet med, och slippa ta åt mig av alla dumma kommentarer! Kramar.

Sol Jenny sa...

Jag tycker du är supersnygg!!! ...och det har du varit hela tiden (i alla fall på de bilder jag sett).

Jag följer bloggen maniskt just nu i väntan på bebben... spännande.

Kram
Sol Jenny

Jessica sa...

Ååå, vad spännande det börjar bli! Snart!!! =) Skönt att du mår så bra!!

Vad duktiga ni är på att laga mat! Verkar ofta vara en massa goda rätter på menyn! =) Är det pizzadag för oss är vi så tråkiga att vi köper den färdig...

Kram kram

Hannah sa...

Vecka 40? Som jag tjatat om att den ska komma ut, och nu känns det helt overkligt, att det verkligen SKA komma ut en bebis så snart.

Du är sjukt snygg. Och sjukt stor.
Puss puss

Sofia sa...

Tack för fina kommentarer! :)