onsdag, oktober 07, 2009

Det här med att packa en väska

Trots att jag vet att det kan smälla till när som helst så har jag fortfarande inte packat den där BB-väskan som alla (mest Stefan) tjatar om att jag måste packa. För det första vet jag inte hundra vad jag ska ha med och för det andra så är det ju massor av saker som jag ska ha med mig som jag faktiskt behöver. Nu har jag i alla fall kommit så långt som att lägga fram bebisen saker. Mina får vänta ett tag till.



I övrigt är det mesta klart. För några månader sen skrev jag ju om min jakt på en gammal barnsäng. Jag letade och letade... för att så småningom hitta en riktigt gammal en på vinden i vår stora lada. Efterforskningar visade att Stefans gammelfarmor, alltså svärfars mormor, sovit i sängen när hon var liten i början av förra seklet. Det gjorde ju att det var ännu roligare att hitta sängen. Den var dock rätt sliten men nu är den fixad. Just nu står den i bebisrummet men ska givetvis flyttas in i vårt sovrum så fort vi kommer hem med lilla bebben.




Av Tin och Svea har vi köpt denna.



Snygg och nätt - så som jag vill ha det. Nu ska vi bara komplettera med ett par adaptrar till vagnen så att det går att fästa stolen på vagnen. Perfekt om bebisen till exempel somnar i bilen och vi ska in och handla.

Jag och magen kom nyss hem från stan där vi bland annat lunchat på Lönnkrogen med den blivande pappan som äntligen är i Mora och jobbar. Träffade Linda som jag inte sett på ett tag som blev ganska chockad över magens storlek. Haha.



Nu är jag så trött att det svider i ögonen. Blir en eftermiddagsnap innan det är dags att laga middag till trappmålarna, som kommer och fullföljer sitt arbete i kväll. Min älskade lillebror kommer också hem i kväll. Stackars liten har jobbat alldeles för mycket och blivit ordinerad vila av farbror doktorn. Vad passar då bättre än att komma hem till mamma och pappa i Orsa och syrran i Mora på lite retreat. Kommer i håg från mitt hårda liv i Uppsala att det var ljuvligt att komma hem några dagar och bara ta det piano. Äta mammas mat, få frisk härlig luft och sova massor. Sen var man redo för femdagars festvecka i Uppsala, haha. Det känns ganska långt från det liv jag har nu.

10 kommentarer:

Alex sa...

Åh vilken fin säng! Och fin tjej! ;)

Johanna.S sa...

måste bara säga...jäklars vilken underbar säng du hittat. säg till när den är till salu, haha!!

Karin sa...

Verkligen en underbar säng. Men har en liten fundering. På den tiden, då den tillverkades alltså, ställde sig bebisarna inte upp i sängarna då? Eller fick de helt enkelt ramla ur? Den är ju superfin och funkar bra till en bebis så länge den ligger stilla... Men hur gjorde dom sen? Vid en 4-5 månader när de är mer rörliga? Hur som så är den fantasiskt vacker att se på!

Sofia sa...

Tack tjejer.

Karin: Naturligtvis så fattar även jag att det blir problem om/när bebisen börjar resa sig. För din vetskap så har vi ett alternativ då.

Sol Jenny sa...

Tips.
Glöm ej inneskor till BB, skönt när man rör sig runt i korridorerna.
En vattenflaska! mycket lättare att dricka ur under förlossningen än glas med sugrör.
laddare till telefonen.
:)
Lycka till
Kram
Sol Jenny

Karin sa...

Jävlar vad snygg du är! Det är nästan så att man inte vill att ungen ska komma ut... fast det fattar jag ju att du vill... Jag håller tummarna nu när det snart är dags. Och kom ihåg att jag har finfina kontakter på försnävningskirurgi om du känner att det behövs efteråt...
pusspuss och lycka till! Känner på mig att han eller hon vill dimpa ner på söndag... det satsar jag på! puss igen.

Charlie sa...

Jättefint säng verkligen:) Spännande och se om det blir en pojke eller tjej som får sova i den.

Karin - Alicesmamma sa...

Mmm. Jag menade faktiskt verkligen inte att förolämpa dig med kommentaren om sängen för jag fattar att ni har tänkt på det - och jag bryr mig inte om vilken säng ni har... Det enda jag menade med mitt inlägg var just det jag skrev - hur gjorde de förr? När sängen byggdes alltså? Vi hade en vagga till Alice i början och den hade ännu lägre kanter så jag menar INTE att klanka ner på ert val av säng. Jag ber verkligen om ursäkt för att du uppfattat kommentaren så. Sorry!

Emma H sa...

Riktigt fin säng du grävt fram (och fixat till såklart!), jag förstår inte hur du lyckas fynda så mycket grejer och hemma dessutom. Kanon ju!

Det är spännande varje dag nu att kika in på din blogg och se om något hänt. Any day now! Lycka till i massor, och jag menar det verkligen. Det är stora saker i görningen.

Kramar! /Emma

Sara, Tony och Isabella sa...

Hej Fia!

Inte visste jag att du e så nära BB! Spännande!

Jag har en bit kvar, beäknad till Februari, så jag ser fram emot den veckan som du är inne i nu! Tänk att du äntligen ska få möta den lilla perssonen som bökat runt i magen de senste månaderna!

Lycka till med allt!
Det var kul att "se" dig igen efter så många år!

Sara Stenegren