fredag, oktober 16, 2009

En annorlunda fredagskväll

I dag kom jag till en gräns då jag inte orkade mer, mest för att jag inte varit smärtfri på nästan två dygn. Falun tyckte att jag skulle komma in och det var tur det. Efter en fruktansvärd bilresa fick jag efter ctg-koll komma till himmelen. En ängel i sjukhuskläder satte en spruta i mig och jag fick äntligen återuppleva känslan av att inte ha ont. Det är lycka.
Efter en massa prover igen och ett ultraljud på njurarna konstaterades att urinledaren hamnat i kläm i bäckenet på grund av bebisen. Därav den fruktansvärda smärtan. Njurarna verkar inte heller helt hundra men jag har inte fattat riktigt. Hur som helst så checkade läkaren in mig och Stefan på avdelning 37, Falu lasarett, på sidan för oförlösta. Vi har fått dagrummet. Perfekt - TV och varsin säng och vi behöver inte dela rum med någon. Stefan åkte genast och köpte grekisk takeaway som vi ätit till Idol. Vi har också träffat Susanne och Benny som fick en liten bedårande son i går. Åh vad jag längtar efter vårt lilla hjärta nu. '

I morgon ska läkaren berätta vad som kommer hända med oss den närmsta tiden. Smärtan kommer inte försvinna så länge bebisen är kvar i magen så jag kommer få gå på sprutor tills vidare. Det har dock pratats igångsättning, vilket jag tidigare varit väldigt skeptiskt till. Nu gäller det väl att lita på läkarna, antar jag. Största lyckan vore ju om det kunde komma igång av sig självt och det snarast.
Nu ska jag snart få sova ordentligt för första gången på väldigt länge. Det ska bli ljuvligt.

11 kommentarer:

Nina sa...

Åh stackars dig. Det blir aldrig som man har tänkt sig. Klart det är bättre om de sätter igång dig så du slipper ha ont och gå på en massa smärtstillande.

Håller tummarna för er och hoppas att ni inom en snar framtid har ert lilla hjärta i famnen istället för i magen.

Kram

Jankan sa...

Jag säger då det! Carla på lördag! :D

Lisa sa...

Skönt att du äntligen får hjälp iaf!
Men be om en hinnsvepning, då kanske det sätter igång av sig själv? Kram!

Maria sa...

Aj, aj, aj! Det låter väldigt smärtsamt. Hoppas du fått sova skönt i natt och att bebisen vill titta ut snart! Lycka till!

Therese och Joar sa...

Tänker massor på dig gumman! Är så stolt över dig! Håll ut, snart är ditt livs lilla kärlek i dina armar! Puss och kram till dig och Stefan

Emma H sa...

Stackars dig, skit att kroppen och psyket ska behöva tröttas ut innan ens förlossningen satt igång. Men nu är det söndag och jag sitter är och hoppas att ni har en liten nyfödd bebis i era famnar. Kramar från Emma!

Lotta sa...

Hej tjejen! Undra om du har din bebis hos dig nu? ;) Hoppas att du har det så du slipper smärtan...men skönt att du får sprutor så länge iaf! Lycka till!!Kram!

Marja sa...

Lycka till!

Karin sa...

Nu tänker jag vara först på här på bloggen att gratulera till lilltösen! Hoppas ni mår bra alla tre och njut nu :)

Mooona sa...

Ahhhhh va roligt... grattis till Er alla

Marie sa...

Åhhhh - GRATTIS till lilltjejen!! Hoppas att ni mår bra, alla 3. Kraaam