måndag, oktober 01, 2007

Ny vecka

Man kanske borde känna glädje över att en ny vecka står för dörren? Inte jag. Allt jag kan känna är bara att det kommer att bli kaos och för mycket att göra. På onsdag kväll åker jag nämligen till Stockholm för två dagars kurs på Poppius. Det ska bli hur kul som helst men innan dess har jag tusen saker som måste fixas. Bland annat ett helt nummer Magazin, det var ju inte så lägligt att bli sjuk förra veckan direkt.

Helgen var bra men kort. I fredags åt vi scampi med spenat- och sockerärtspasta och aioli. Very, very good. Sen blev det Idol för hela slanten. Det ska verkligen bli skönt att det nu bara är Idol en gång i veckan, istället för fem, som förra veckan. Det sabbar upp kvällarna totalt eftersom jag bara måste se. Jag är lite sur över att Evelina kom med, för jag tycker inte att hon är särskilt bra alls. Iofs så var de andra tre som också kunde gå vidare inte särskilt bra de heller. Speciellt inte Tamela som både hade tix och sjöng sisådär. Min favorit, precis som resten av landet, är helt klart Amanda. Hon är väldigt säker och dessutom behaglig att titta på. Man är aldrig rädd att hon ska sjunga falskt, vilket man är med många andra. På killsidan är det den där smålänningen som dominerar, har dock glömt vad han heter. Fredagskvällen skulle hur som helst avslutas med tidig sänggång men istället kom grannen över och det blev sent och ganska mycket vin.

Lite halvseg på lördagen men vi pallrade ändå iväg oss till inredningsmässa och en liten tur på stan. Dagens mission var att komma närmre ett beslut i köksfrågan. Det gjorde vi. Jag har bestämt mig och vet precis vad jag ska ha. Det bara är så. Nu väntar jag bara på offert, men det känns som om det kvittar vad den ligger på. Man gör inte om sitt kök så ofta så när vi gör det ska vi göra det ordentligt. Det jag har hittat är elektrolux absolut senaste kyl, frys, vinkyl, is/kolsyremaskin, kombiugn och varmluftsugn, induktionshäll med grill och fläkt. Snyggaste serien ever. Men det är så nytt att det fick lov att ringas och frågas om priser och mått och liknande. När jag såg visningsbilden så visste jag att det var det kök jag ska ha. Nu ska jag bara hitta de där luckorna som blir pricken över i:et. Jag vet hur de ser ut, de är vita, ganska blanka och, framförallt, utan handtag och knoppar. Alla handtag och knoppar är nämligen fula.

Lördagskvällen tillbringades med väldigt trevligt sällskap! Malin och Linus kom på besök och vi åt gott och drack gott (och mycket). Det blev mycket skratt och tok och innan jag och Linus somnade i soffan så var vi på Mora Parken och barhängde. Jag snodde i vanlig ordning en taxi inför hela taxikön när vi var på väg hem. Jag och chaffisen blev polare och tog en cigg på vår gård innan hon åkte vidare ut i natten.

Igår var jag allt annat än pigg. Vi fick dock världens mysigaste dag i höstrusket. Om alla par hade såna underbara dagar så skulle nog fler förhållanden bli mer långvariga. Jag bara älskar de där dagarna när man bara är med varandra och myser. Då blir man så kär att man får lov att nypa sig i skinnet för att förstå hur bra man har det. Det smittar också av sig på resten av veckan och man bara längtar hem från jobbet så att man får träffas. I dag är en sån dag.

Inga kommentarer: